Fetelor, uitați de manichiura clasică franțuzească! Manichiura americană este noul trend al verii și a cucerit deja vedete, influencere și femei obișnuite care au văzut tutoriale pe rețelele de socializare și au decis să o încerce. Seamănă destul de mult cu manichiura french, doar că este puțin mai soft, iar aspectul final este unul mai discret. 

Dacă la manichiura franțuzească se vopsește vârful unghiei cu alb și pe deasupra se aplică un strat de lac transparent sau foarte apropiat de culoarea pielii, manichiura americană se face puțin altfel. Tehnica presupune aplicarea unei oje albe pe vârful unghiei, doar că pe deasupra se aplică un strat de ojă nude, roz pal sau chiar albă, ușor transparentă, dar nu invizibilă. Tehnica nu este tocmai nouă, dar a revenit la modă recent, așa cum se întâmplă cu majoritatea lucrurilor după ceva timp. 

Tom Bachik, unul dintre cei mai cunoscuți nail artiști de la Hollywood, care le are drept cliente pe Selena Gomez, Jennifer Lopez sau Olivia Rodrigo, a povestit că a făcut cunoștință pentru prima dată cu manichiura americană în anii '90, când abia absolvise școala de manichiură. ”O tehnică foarte bună pentru a obține o astfel de manichiură este să aplici mai întâi albul de pe vârful unghiei, apoi să aplici stratul final de ojă pe toată unghia, inclusiv peste oja albă. Acest lucru ajută la obținerea acelui efect soft pe care și-l dorește toată lumea”, a spus Bachik.