Cât de greu este să fii influencer? Nu știm, dar am aflat cât de greu poate fi (sau nu) să devii unul. Un documentar apărut recent pe HBO spune povestea a trei oameni obișnuiți care încearcă să devină modele de succes pe social media. 

”Fake Famous” urmărește povestea a trei oameni care nu au nicio legătură cu succesul în online, dar pe care cineva și-a propus să îi transforme în influenceri. O actriță, un designer vestimentar și un agent imobiliar sunt personajele principale ale experimentului social care își propune să le transforme în vedete pe Instagram. 

Documentarul arată cum fac rost de follow-eri, cum sunt realizate fotografiile perfecte pe care le postează pe Insta' și ce este în spatele vieții pline de glam pe care o vedem în fiecare zi în feed la astfel de oameni. Ideea documentarului a pornit de la o statistică îngrijorătoare: copiii din America își doresc să devină influenceri mai mult decât orice altă meserie. ”Sper ca unii dintre ei să vadă asta și să realizeze că nimic nu e ceea ce pare, nu e așa cum percepem noi”, a declarat jurnalistul Nick Bilton, cel care a venit cu ideea documentarului și care s-a ocupat de experiment. 

Filmul a avut premiera pe HBO Max. Așa arată trailer-ul: