Netflix pune la dispoziția utilizatorilor un număr impresionant de filme și seriale. Dincolo de recomandările de la prieteni și ce este în trending la un moment dat, poți căuta în platformă și după genul producției pe care vrei să o urmărești.

Poate nu știai, dar fiecare categorie de filme are un cod format din câteva cifre. Cifre pe care, dacă le tastezi la căutarea în browser, descoperi o listă impresionantă de sugestii. Să zicem că te pasionează filmele clasice și vrei să vezi cât mai multe din acest gen. Cum descoperi toate filmele clasice care sunt urcate pe Netflix?

Simplu! Intri în browser, pe calculator, iar la finalul link-ului https://www.netflix.com/browse/genre/ adaugi codul aferent categoriei de filme care te interesează. Pentru filmele clasice, de exemplu, codul este 31574. Trucul acesta te ajută să găsești toate filmele ordonate pe categorii, cum ar fi: filme al căror scenariu este bazat pe cărți (7946), comedii romantice (31694), comedii muzicale (32392), western (46475).

Așadar, acum știi ce ai de făcut când vrei să găsești filme dintr-o anumită categorie. Aici găsești lista completă a codurilor pe care le poți folosi pentru a căuta anumite categorii pe Netflix. Funcția de căutare funcționează doar pe calculator, nu și pe aplicația de pe telefonul mobil. 

Netflix joacă dur

Pe Youtube a început să fie disponibili, în mod gratuit, un anumit tip de content specific Netflix. De exemplu, show-ul culinar al lui Gordon Ramsay poate fi vizionat fără să plătești bani, ca la Netflix. Youtube mizează foarte mult pe această mișcare, mai ales că, în urmă cu câteva săptămâni, platforma de filme i-a cam dezamăgit pe utitlizatori, atunci când le-a comunicat că va interzice folosirea unui cont de către mai mulți utilizatori. Cei care vor să dea share și rudelor, vor trebui să plătească 3 euro în plus pentru fiecare cont adăugat. 

Dar asta nu este singura noutate din partea celor de la Netflix. În urmă cu ceva timp, platforma i-a luat în vizior conturile pe care sunt logate mai multe persoane. Mai exact, Netflix propune taxarea cu 3 dolari a celor care împarte conturile cu zeci de persoane. Momentan, măsura este deja aplicată în El Salvador, Guatemala, Honduras, Argentina, Republica Dominicană și Peru. Nu se știe dacă aceeași taxă va fi aplicabilă și conturilor din România, însă un lucru este cert. Netflix mai are un as în mânecă și anume, lansarea noii versiuni de abonament în valoare de 4,99 dolari.