În anii '90 şi la începutul anilor 2000 nu exista cartier fără câteva (zeci, poate) săli de net. Acum acestea sunt o raritate şi în ele mai calcă doar cei înnebuniți după jocurile video sau cei cărora le-a "picat" rețeaua sau calculatorul acasă.

Pe vremuri, toată gaşca mergea la sala de net să se joace în rețea. Evident, pretextul era un mail important sau vreun referat pentru la şcoală. Dar ce campionate se încingeau...GTA, Need for Speed, FIFA sau Hitman erau printre cele mai populare jocuri şi era foarte tare că le puteai juca fără să aştepți o groază să te conectezi la rețea prin telefonul fix.


Foto: ionutg.ro

Ora de net costa în jur de 10.000 (lei vechi), iar dacă stăteai noaptea puteai să obții reduceri sau chiar gratuități de la băiatul sau fata care supraveghea "ostilitățile", dacă erai client fidel.


Foto: starnet-iasi.ro

În era în care oricine are internet pe telefon sau găseşte o terasă sau un bar cu wi-fi, sălile de internet au rămas doar istorie.


Foto: darena.ro

Acum ora de net este în jur de 2-3 lei, iar la pachetele de mai multe ore poți obține un discount suficient de mare cât să-ți iei un suc sau o cafea.