Le știi numele de scenă, poate le știi și numele adevărate, dar știai cum au ajuns artiștii tăi preferați să cânte cu numele Ruby, Smiley sau Randi? Dacă unii cântăreți au ales doar să prescurteze numele adevărat, la alții e o întreagă poveste în spatele alegerii. Iată cum au ajuns șapte cântăreți de la noi la numele cu care îi știm astăzi:

Atunci când a intrat în trupa Simplu, Andrei Tiberiu Maria a primit porecla ”Smiley”, pentru că era tot timpul plin de viață. De fapt, în formație toată lumea avea porecle: CRBL, Piticu’, Francezu’ și Omu’ Negru. Lui Smiley i-a plăcut atât demult, încât a păstrat-o ca nume de scenă. Este și cazul lui CRBL (Eduard Mihai Andreianu). Pseudonimul este, de fapt, o prescurtare pentru sintagma Compun Rime Bine Legate.

INNA a început să cânte inițial cu alt nume de scenă, Alessandra. S-a ”rebranduit”, iar actualul nume de scenă are o poveste interesantă. ”Bunicul meu obișnuia să îmi spună Inna. Și acum voi toți mă strigați așa. Iubesc asta!”, a povestit cântăreața.

Pe Ana Claudia Grigore toată lumea o știe drept Ruby. Cântăreața a povestit cum i-a venit ideea: “Mai sunt două fete pe care le cheamă Claudia și era melodia aia Ruby, Ruby, Ruby de la Kaiser Chiefs și am zis că asta trebuie să fie!”

Randi a povestit în urmă cu ceva timp cum a ajuns la acest pseudonim cu care cântă și astăzi. Se întâmpla în urmă cu mulți ani, pe vremea când începea să cânte cu Marius Moga în trupa Morandi. Dacă primele două litere erau de la Moga, cum s-a ajuns la formula Randi? ”Numele meu, Andrei Ropcea, nu suna destul de internațional. Aveam nevoie de ceva ușor de reținut care să sune bine cu primele două litere. Astfel că am ales prima literă din numele de familie, ‘R’, urmat de prescurtarea de la numele de botez, ‘Andi’ și așa a rezultat ‘Randi’, numele meu de scenă și ‘Morandi’, numele trupei”, a povestit Randi.

Nicoleta Ghinea a povestit într-un interviu cum a ajuns la numele de scenă Nicole Cherry: ”De când eram mică, mama mă striga prin casă Nicole, deci mi-a fost simplu să-mi aleg prenumele. Numele m-am gândit să mi-l aleg în funcție de ceea ce-mi place mie în mod deosebit. Am început cu culorile. Îmi place mov, dar Nicole Purple nu mi s-a părut prea reușit. Am continuat cu fructele. Cireșele sunt preferatele mele. Așa am ajuns la Nicole Cherry”.

Ștefan Relu Mihalache, cum îl știu apropiații, s-a inspirat de la Hollywood atunci când și-a ales numele de scenă. Se uita la un film și pe burtieră scria ”Connect”. R vine, probabil, de la Relu.

Multă lume s-a întrebat de la ce vine numele Carla’s Dreams, iar răspunsul l-a dat chiar ”Sergiu”, așa cum îi spune toată lumea liderului trupei. Așadar, denumirea este inspirată dintr-o nuvelă a autorului britanic John le Carré. De la un personaj pe nume Karla, mai exact. ”Carla”, din denumirea trupei, este și un acronim pe care, evident, băieții nu vor să-l dezvăluie.

AMI aka Andreea Ioana Moldovan a ales inițialele prenumelor, respectiv al numelui de familie și le-a pus împreună atunci când și-a ales numele de scenă.