Actorii trăiesc pentru rolurile și pentru personajele cărora le dau viață. De cele mai multe ori, pentru ca rezultatul să fie cel așteptat de public sau de regizor, unii dintre ei renunță la viața lor personală pentru a intra cât mai bine în pielea personajului. Asta nu se sfârșește de fiecare dată bine.

Aproape că toată lumea cunoaște povestea din spatele personajului The Joker, cea care l-a costat pe actorul principal viața. Din păcate, acesta nu a fost singurul rol solicitant din cinematografie. Pe lângă lunile de filmare și sacrificiile făcute, unii dintre actori au avut nevoie de terapie și ajutor specializat pentru a depăși cu brio perioada în care s-au identificat cu personajele lor din filme.

Am făcut aici o listă cu unii dintre cei mai „traumatizați” actori.

Austin Butler a primit rolul în cea mai recentă producție dedicată lui Elvis Presley, iar asta nu a fost deloc ușor pentru el. „Te poți pierde pe tine, iar eu sigur m-am confruntat cu asta la finalul filmărilor. Nu mai știam cine sunt, iar corpul meu a început să cedeze. A doua zi m-am trezit la patru dimineața, în dureri înfiorătoare, și am fost dus de urgență la spital”, a spus el.

Anne Hathaway în rolul lui Fantine din „Les Misérables”. „A fost deprimată, atât fizic cât și emoțional. Când ajungeam acasă, nu puteam să reacționez la nimic, mă simțeam copleșită de tot. Am avut nevoie de săptămâni întregi de recuperare”, a spus Anne despre rolul care i-a adus un Premiu Oscar.

Shelley Duvall în rolul lui Wendy Torrance din „The Shining”. Trauma actriței este cunoscută de o lume întreagă. Filmările au durat 13 luni, faimoasa scenă cu bâta de baseball s-a tras de 127 de ori, iar 12 ore pe zi le petrecea țipând. 

Leonardo DiCaprio în rolul lui Hugh Glass din „The Revenant”. Filmările au avut loc la temperaturi sub zero grade, astfel că DiCaprio a avut de-a face cu râuri înghețate și nu numai. După terminarea filmărilor, Leonardo s-a îmbolnăvit. „Nu m-am plâns de dificultatea filmărilor, dar clar nu mă așteptam la așa ceva!”

Heath Ledger în rolul lui The Joker din The Dark Knight. Povestea lui Heath este una dintre cele mai grăitoare în acest sens. Actorul și-a dat viața, la propriu, pentru rolul care a scris istorie în lumea cinematografică. Jokerul a scos ce a fost mai bun din Ledger, iar sacrificiul a fost cel suprem.

Marilyn Burns în rolul lui Sally Hardesty din The Texas Chain Saw Massacre. Fiind unul dintre cele mai înfricoșătoare filme de groază, nu este de mirare că și filmările au avut loc în condiții destul de grele. Actrița principală a fost extrem de fericită când s-a încheiat totul, mai ales că secvențele ei nu au fost deloc unele ușoare.