Pe toți ne enervează când ne dăm seama, în mijlocul zilei, că nu mai avem baterie la telefon. Internetul, muzica, jocurile, aplicațiile - toate contribuie la descărcarea telefonului. Uite 10 chestii care îți consumă bateria inutil:

TOP 8 rateuri pe care le dădea tehnologia în anii '90. Ți le mai aduci aminte?

1. Luminozitatea ecranului dată la maxim. Pune-l pe ”auto”, se va calibra singur în funcție de câtă lumină e în încăpere.

2. Aplicațiile pe care le folosești. Unele consumă mai mult decât altele. Intră la setări și vezi acolo care îți ”mănâncă” cel mai mult. Și asigură-te că le închizi când nu le folosești.

3. Oprește-ți notificările (sau măcar o parte dintre ele). N-ai nevoie să îți vibreze telefonul de fiecare dată când cineva dă un like pe Facebook, nu-i așa?

4. Îți ții telefonul pe vibrații. Consumă mai multă baterie decât dacă ar fi pe silent sau pe sonerie.

5. Ții Wi-fi-ul pornit mereu. Telefonul e în căutarea unor tețele la care să se conecteze, iar asta îl solicită destul de mult.

6. Nu folosești modul ”airplane”. Ești într-un examen, la cinema, într-o zonă fără semnal sau vrei, pur și simplu, să nu te deranjeze nimeni? Profită de modul ”airplane”, pentru a salva și bateria. 

7. Îți lași aplicațiile să își facă update automat. Știi că nu trece o zi fără ca telefonul să găsească update-uri, iar cele mai multe dintre ele sunt inutile.

8. Ai GPS-ul pornit tot timpul. Serios, chiar ai nevoie mereu să te uiți pe telefon ca să știi unde ești?

9. Nu folosești o aplicație de tip ”battery saving”. Te-ar putea ajuta mult.

10. Dacă ai nevoie să-ți încarci bateria repede, închide telefonul sau pune-l pe ”airplane mode”. Se va încărca mult mai repede!