Beatles avea alte visuri
În timp ce The Beatles se bucurau de succesul lor ca muzicieni, aveau și alte aspirații diverse. La începutul anului 1963, într-un număr al revistei NME, băieții au fost rugați să-ți prezinte ambițiile.
Visul lui Lennon a fost întotdeauna „să scrie un musical”. El voia să scrie despre întoarcerea lui Iisus ca o persoană obișnuită. McCartney visa să aibă „fotografia în revista Dandy”, iar Harrison își dorea „să proiecteze o chitară”. Cel mai bun dintre toate, ambiția lui Starr era pur și simplu „să fie fericit”.
Grupurile de fani
Beatlemania a fost imensă. Fanii se aruncau asupra băieților, iar entuziasmul era de nedescris. Cu toate acestea, în primele zile ale acestei nebunii, fanii țipau și veneau la casa lui Harrison din Liverpool, iar el îi întâmpina personal. Totuși, în ciuda faimei sale masive, fanii plecau când li se spunea „Nu, Paul McCartney nu locuiește aici”.
Rock & Roll
Se pare că piesa „Yesterday” i-a apărut lui McCartney într-un vis, complet formată și gata de înregistrare. McCartney a fost atât de surprins de cât de ușor i-a venit ideea, încât a trebuit să-i întrebe pe prieteni: „Este a mea sau a scris-o altcineva?”. Titlul catchy al piesei a fost, inițial, complet diferit – „Scrambled Eggs”.
O cadă de tablă a fost folosită pentru a face muzică
„Yellow Submarine” este una dintre cele mai emblematice piese ale The Beatles și a fost „ajutată” de inginerii lui George Martin. Pentru a face sunetele înregistrării să pară autentice și pentru a „adăuga ceva culoare” mixului, inginerii au fost instruiți să găsească diverse obiecte pentru piesă. S-a folosit o gamă largă de obiecte, inclusiv lanțuri, fluiere, claxoane, clopoței de mână și chiar o cadă de tablă.
Faimosul acord final
Există multe momente faimoase în numeroase dintre piesele The Beatles, dar celebrul acord final din „A Day in the Life” a fost, de fapt, cântat simultan de McCartney, Lennon, Martin și managerul de turneu al trupei, Mal Evans. Ei l-au înregistrat pe trei piane separate și au creat împreună legendarul acord final, relatează Culture Trip.
Interzisă de BBC
Crezi că „I Am The Walrus” este o piesă interzisă minorilor? Ei bine, se pare că BBC a crezut, deoarece a interzis hit-ul. Dar nu pentru tonul său anti-sistem, ci pentru cuvântul „chiloți” care este folosit în versurile cântecului.
Bună, Jules
Fie că ești fan Beatles sau nu, cu toții cunoaștem piesa „Hey Jude”. Ce hit! Dar știai că inițial nu a fost scrisă despre cineva numit Jude? De fapt, inițial se numea „Hey Jules” și se adresa fiului de cinci ani al lui Lennon, Julian. „Hey Jules, don’t make it bad…”.
A intrat literalmente pe geamul de la baie
Compozitorii trebuie să se inspire de undeva, adesea din experiențe personale, așa cum a făcut McCartney pentru piesa „She Came In Through the Bathroom Window”. Ești curios? Ei bine, această piesă, din secțiunea de medley a albumului Abbey Road, a fost inspirată de ceva ce i s-a întâmplat faimosului Beatle.
O fană a folosit o scară pentru a se cățăra pe fereastra băii lui Paul prin grădina din spate și a furat o poză cu tatăl său, câteva haine și câteva diapozitive cu fotografii făcute de Linda Eastman (mai târziu Linda McCartney).
Beatles a fost un cvartet muzical britanic cu o popularitate de durată care a dominat muzica rock and roll în anii 1960.