Sau, dacă ești o persoană cât de cât practică, citești ghidul de mai jos și aplici sfaturile pe care ți le oferim. Sau le ignori și pleci în căutarea mochetelor perfecte, a treia oară anul ăsta.
Nu pierde vremea
Mocheta este foarte rezistentă și este ideală pentru zonele în care traficul este intens și riscul de accidente domestice este ridicat. Dar asta nu înseamnă că te împaci cu ideea că va fi inevitabil distrusă și o lași în plata Domnului. Cu alte cuvinte, dacă vezi că cineva tocmai și-a vărsat sucul pe ea, iei atitudine, nu stai pur și simplu și te uiți cum se mărește pata.
Cel mai probabil vorbim despre o pată produsă de lichid, deci folosește rapid șervețele absorbante. După asta, pune mâne pe un șervet nou și tamponează zona de mai multe ori. Evident, schimbă șervetul la fiecare rundă nouă de tamponare.
Apoi toarnă apă minerală peste. Tot cu șervețele o vei absorbi, deci repetă pașii de mai sus.
Respectă un program
Mocheta se curăță? Da, și va fi indicat să faci operațiunea asta la intervale regulate de timp. Desigur, asta înseamnă să iei în calcul și traficul din zona respectivă. Dacă vorbim despre un spațiu de birouri, ideal va fi să aspiri o dată la două zile. În cazul în care vorbim de mocheta de la domiciliu, te poți relaxa: e suficient s-o aspiri și o dată pe săptămână.
Categoric, va fi necesar să ajustezi puțin frecvența de aspirare dacă intrați încălțați în casă precum în filmele și serialele americane sau dacă vă bucurați de copii și animale de companie. O dată pe an apelează la specialiști. Cum curăță ei nu curăță nimeni.