Investiție mică, rentabilitate mare
Folia pentru solar nu costă chiar atât de mult, dar dacă este folosită așa cum trebuie, sigur îți va aduce o profitabilitate ridicată. Evident, atunci când decizi că vrei să îți construiești un solar, printre primele gânduri pe care le ai sunt cele legate de tipul de folie pe care ar trebui să îl folosești. Nu este o întrebare greșită, pentru că în prezent există atât de multe tipuri, cu diferite caracteristici, așa că este normal să ai puține dificultăți în a o alege pe cea potrivită.
Folie groasă sau mai subțire
Dacă ai studiat oferta de la un magazin de specialitate fizic sau online, sigur ai observat că există folie de acoperire pentru solar si sere – Regalfermierul de diferite grosimi. De aceea, înainte de a o alege pe cea potrivită pentru tine, gândește-te atât la dimensiunea pe care o va avea solarul tău, dar și care sunt planurile de viitor legate de el. Pentru cei începători, care ar vrea doar să vadă dacă sunt în stare de a efectua această activitate în mod susținut, o folie subțire, de 3 – 4 mm este de ajuns. Costă puțin, dar nici nu are o durată de viață ridicată, de doar un an. Este perfectă pentru începători, și ar putea fi o soluție și în cazul tău. În schimb, dacă vorbim deja despre un adevărat profesionist în domeniu, care știe exact că vrea să cultive plante în solar pentru mai mulți ani, sau are deja un astfel de solar funcțional, cea de minim 12 mm este bună, dar adevărații cultivator de legume în solar optează pentru folii a căror grosime este de 16, 18 și 20 mm, care se potrivește de minune și are o durată de viață care ajunge și la 10 ani. Evident, în acest caz vei plăti mai mulți bani, dar investiția inițială se va amortiza destul de repede.
Să optezi sau nu pentru folie termică anti-picurare?
O altă întrebare firească și, dacă este să dăm crezare specialiștilor în domeniu, această folie nu are voie să își lipsească. Este una care conține în straturile sale un agent anti-condensare, ceea ce înseamnă că umiditatea care se va aduna pe folie se va scurge în mod controlat. De aici rezultă mai multe avantaje: lumina naturală va pătrunde în continuare la plante, vei evita apariția multor boli ale plantelor favorizate de umezeala în exces și, în sezonul rece, căldura va fi reținută în interior, ceea ce te va face să obții culturi timpurii.
Este necesară o folie pentru solar cu difuzie uniformă a luminii?
După cum știi deja, plantele au nevoie de lumină pentru ca procesul de fotosinteză să se desfășoare așa cum trebuie, iar dezvoltarea lor să fie una optimă. De aceea, atunci când alegi o folie pentru solarul tău trebuie să iei în calcul și difuzia luminii. Dacă folia pentru solar aleasă de tine nu este una care difuzează în mod uniform lumina, vei observa că în anumite porțiuni ale solarului, plantele cultivate acolo nu vor fi la fel de frumoase precum celelalte, și nici roadele lor nu vor fi atât de calitative. Prin urmare, deja ți-am răspuns la întrebare, chiar este indicat să folosește o folie pentru solar cu difuzare uniformă a luminii, pentru că aceasta va răspândi în mod uniform lumina, astfel încât fiecare legume sau ce ai cultivat tu acolo să primească exact cât are nevoie.
Gradul de transparență