Barbie cu sindromul Down este cea mai recentă lansare a celor de la Mattel, în ideea de a-și diversifica gama de păpuși. Gigantul s-a confruntat cu multe critici de-a lungul timpului. Publicul a fost de părere că păpușa clasică, cea blondă, nu reprezintă tiparul feminin.
Tocmai de aceea, în ultimii ani, Mattel a creat diverse modele de păpuși. Cu aparat auditiv, cu proteze sau chiar în cărucioare cu rotile! Scopul celor de la Mattel a fost acela ca fiecare copil să se vadă pe sine în păpușă și să se joace cu ea; nu să își dorească să arate precum ea.
Noua Barbie completează seria de modele
Primul model original Barbie s-a lansat în 1959. Păpușa avea picioare lungi, talie subțire și părul blond. Academicienii de la Universitatea in Australia de Sud au spus, la acea vreme, că tipologia lui Barbie este de 1/100.000 de femei în viața reală. Multe voci au cerut ca păpușa să reprezinte mult mai realistic corpul uman, susținând că, unele modele, sunt desprinse de realitate.
În 2016, Mattel a lansat modelul Curvy Barbie, versiunea Tall și versiunea Petite. Păpușile au venit la pachet cu o diversitate de tonuri ale pielii și etnii. Lisa McKnight, una dintre reprezentații Barbie & Dolls a spus că, acum, speră ca noul model de păpușă să-i ajute pe copii să dezvolte un simț al empatiei. Ba mai mult, speră fie mult mai deschiși să accepte lumea așa cum este.
Pentru creare noului model de păpușă, cei de la Mattel au lucrat cu US National Down Syndrome Society. Gigantul a vrut să se asigure că Barbie redă în detaliu o persoană cu sindromul Down.