Iată ce ai de făcut, pentru ca lucrurile să meargă ca unse.
1. Adună cutii şi saci. Astea nu sunt niciodată prea multe.
2. Aranjează noua locuinţă. Mai ales dacă are nevoie de renovare. Nu vrei să zugrăveşti sau faci curat împiedicându-te de zeci de cutii şi saci.
3. Dacă ai mobilă, e musai să găseşti o firmă de mutări, că doar nu o să cari totul cu mâna. Cu cât găseşti o maşină mai mare, cu atât vei putea căra mai multe odată, iar bugetul necesar va mai mic.
4. Împachetează cu câteva zile înainte de mutare. Nu ai vrea să ai totul în cutii cu trei săptămâni înainte, iar apoi să te trezeşti că ai nevoie de ceva şi să răscoleşti din nou totul. Etichetează tot. Te vei mişca mult mai repede dacă nu burduşeşti bucătăria cu cutiile cu cărţi.
5. Ia-ţi ajutoare şi pe cât posibil rezolvaţi în vechea locuinţă operaţiuni precum ştersul cărţilor de praf sau spălatul vaselor. Astfel nu va trebui să faci asta în casa cea nouă şi curată.
6. Organizează-te la faţa locului. Pune în baie cutiile cu obiecte pentru baie, în bucătărie pe cele cu veselă şi tot aşa. Nu te stresa. Dacă alergi dintr-o parte în alta fără logică, nu o să te muţi mai repede.
7. Stabileşte ordinea priorităţilor şi respect-o atunci când aranjezi camerele din noua locuinţă. Când ai terminat de aranjat totul, mai dă o dată cu aspiratorul.
BONUS: Eşti gata pentru petrecerea de casă nouă. Dacă nu vrei să te aglomerezi, poţi să o faci în mai multe „episoade”. Mai ales că asta înseamnă mai multe caduri de casă nouă 🙂 Dacă vrei, poţi să anunţi şi vecinii. Nu pentru că ţi-ai dori să vină, ci ca să nu poată spune că nu i-ai anunţat când se vor plânge de gălăgie.