Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // Efectele rănilor din copilărie

Efectele rănilor din copilărie

Din dorința de a mă autocunoaște, de a mă înțelege și de a evolua, în ultimii 2 ani am citit zeci de cărți despre dezvoltarea personală. 
Am învățat o mulțime de lucruri extraordinare despre omul în sine, despre eul nostru interior, despre ego-ul care mai mult ne încurcă decât ne ajută, despre legătura dintre corp și spirit, despre evoluția spirituală, despre iubirea de sine și despre fericire. 



De departe cea mai interesantă carte care m-a marcat și care m-a ajutat enorm să mă înțeleg cu adevărat, este „Cele 5 răni din copilărie care ne fac să purtăm măști ca adult”, scrisă de Lise Bourbeau. 



Tot ceea ce suntem, tot ce reprezentăm azi ca adulți și felul în care ne comportăm, își are originea în copilărie. 

Primii 6 ani din viață sunt cei care ne definesc caracterul, atât la nivel constient, dar mai ales la nivelul subconștientului. 



Părinții nostri sau oamenii care au avut grijă de noi în copilărie, prin faptele voite sau nu, sunt cei care prin iubirea, afecțiunea, căldura lor sau deopotrivă – ura, respingerea, răceala lor, ne formează într-un fel sau altul adulții de astăzi. 

Totodată, ei nu trebuie blamați pentru că la rândul lor au avut un bagaj emoțional primit în copilărie de la părinții lor, și au oferit ceea ce au învățat… și așa mai departe, cercul se întinde pe multe generații în trecut. 



Când suntem copii, percepțiile noastre asupra unor acțiuni făcute de cei mari, pot avea grave consecințe în dezvoltarea noastră ca adulți, iar din cauza rănilor din copilărie, vom ajunge să purtăm niște măști ca adulți fără să fim în contact cu eul nostru interior. 



Cine a suferit de respingere în copilărie va purta masca de fugar emoțional la maturitate. 

Cine a suferit de abandon emoțional va purta masca de dependent ca adult. 

Copilul care a fost neîndreptățit de unul dintre părinți va purta masca de rigid la maturitate. 

Cine a fost umilit în copilărie va purta masca de masochist ca adult și copilul care s-a simțit trădat de unul dintre părinți în copilărie, va purta masca de dominator ca adult. 



O persoană poate avea mai multe răni din copilărie cu maștile aferente, dar doar una este mai dominantă și fiecare dintre aceste răni își are caracteristicile în corpul fizic și se pot observa cu ușurință. 

În funcție de forma generală a corpului, a ochilor, umerilior, mâinilor, ne putem da seama de rana din trecut și de masca pe care o purtăm atât noi, cât și cei din jurul nostru. 



Majoritatea oamenilor nici nu realizează că poartă măști și că sunt conduși în viață de ego-ul format în urma experimentelor din copilărie, pentru că rănile trecutului sunt atât de adânc îngropate în subconstient încât poate dura ani de zile ca să le scoată la suprafață și să le vindece fiecare în parte. 



Omul care-și dorește să fie fericit cu adevărat, trebuie să caute vindecarea trecutului, trebuie să-și dorească să caute în cel mai adânc loc din subconștient lucrurile care stau la baza nefericirii prezente și să închidă ușile rând pe rând. 



Odata ce ne dăm seama care au fost trigger-le emoționale din trecut și în raport cu ce părinte s-au întâmplat, ne vom da seama și ce mască purtăm, ne vom regăsi în caracteristicile respective și vom învăța pas cu pas să vindecăm rănile și să devenim noi inșine în armonie cu eul nostru interior și vom învăța să ne iubim mai mult și să ne prețuim așa cum merităm. 

Vom învăța să ne iertăm atât pe noi cât și pe părinții nostri. 



O carte care merită citită și care vă va ajuta enorm să vă dați seama cine sunteți cu adevărat. 

Publicat: 30 martie 2015, 9:03
PARTENERI