De data aceasta, vorbim despre două dintre băuturile pe bază de ceai cu cea mai rapidă creștere în popularitate din ultima vreme: Kombucha și ceaiul Matcha. În realitate, aceste două băuturi sunt mai mult asemănătoare decât la fel, însă ambele sunt fascinante și au ceva alternativ de oferit.
Ce este ceaiul verde Matcha?
Ceaiul verde Matcha este considerat o formă superioară de ceai verde deoarece, în loc să beți apa preparată din ceaiul verde, consumați frunzele în sine care au fost măcinate până la o pulbere fină, păstrând astfel multe dintre vitaminele și nutrienții care îl fac un antioxidant atât de puternic.
Și Kombucha?
Kombucha, pe de altă parte, este o băutură fermentată preparată fie din ceai negru, fie din ceai verde, care conține zahăr și o injecție de drojdie și bacterii cu proprietăți probiotice și o cantitate mică de alcool.
Cine câștigă când vine vorba despre cofeină?
O porție (1/2- 1 linguriță) de ceai Matcha conține aproximativ 35mg-70 mg de cofeină. Cu toate acestea, impulsul de energie pe care îl oferă această cofeină are o putere mai mare decât orice ați fi experimentat cu cafeaua și băuturile energizante, dar într-un mod mult mai controlat, adică fără anxietatea nervoasă și căderile de energie datorate naturii cu eliberare lentă a cofeinei din ceai. Adică funcționează în armonie cu corpul dumneavoastră.
În schimb, procesul de fermentare care produce Kombucha reduce conținutul deja scăzut de cofeină al ceaiului. În timp ce o ceașcă de cafea poate conține aproape 100 mg de cofeină, o ceașcă de Kombucha ar putea conține până la doar 25 mg în comparație.
Metoda de consum