Do Not Sell My Personal Information
Home // Arhiva // 2015, anul revenirilor în muzica românească. Cine e premiant şi cine a dat FAIL

2015, anul revenirilor în muzica românească. Cine e premiant şi cine a dat FAIL

Piaţa muzicală românească a avut parte de câteva reveniri surprinzătoare în 2015. Unele au primit bile albe, dar altele au cam lăsat de dorit.

Publicat: 18 decembrie 2015, 12:01

Cristina Spătar tot încearcă să revină în prim planul muzicii româneşti, însă mai are de lucru. Cea mai recentă piesă a sa, „Dau bine”, un featuring cu Jon Băiat Bun, a cam dezamăgit. Pe lângă ritmul şi linia melodică readuse în actualitate de undeva de la mijlocul anilor 2000, am aflat că „gropița, fiţă din obraz / una, alta stă bine pe bas” şi că „lângă tine” rimează perfect cu… „lângă tine”.

Direcţia 5 şi Alina Prinţesa Rock and Roll, fostă Alina de la Asia sau Alinka, au lansat în toamna lui 2015 piesa „Anii”. În care descoperim ceva ce nimeni nu ne-a spus până acum: că „anii care trec nu mai pot să revină”. De fapt ne-a mai spus: tot Direcţia 5, în 2007, când piesa a văzut „lumina” muzicii româneşti.

Şi Proconsul a scos piesă nouă în 2015. „Un om mai bun” are un videoclip filmat la Cetatea Enisala, iar eroul este un paraplegic care reuşeşte să-şi învingă neputinţa. Povestea în sine este una cu mesaj, dar fail-ul stă în lipsa de inspiraţie a regizorului, care a ilustrat piesa folosind idei principale din alte clipuri.

Avem şi bile albe la capitolul reveniri. Anda Adam şi R.A.C.L.A. s-au reunit, după 16 ani, pentru a ne oferi o continuare a poveştii din „Nu Mă Uita”. Noua lor colaborare se numeşte „Nu te-am uitat”, o piesă specială, de dragoste, care s-a lipit deja de inimile fanilor.

Dan Bălan a revenit şi el în forţă pe piaţa muzicală românească. ”Funny Love” este primul său proiect muzical după o pauză de doi ani. Videoclipul este unul spectaculos şi a fost realizat în patru luni, cu o muncă titanică.

Fix înainte de Sărbători, Dan Bălan a mai lansat o piesă. „Placi (Crying)” este o baladă romantică, în  limba rusă, iar clipul este filmat în Kiev.

PARTENERI