Pentru unii oameni, din ce în ce mai mulți din fericire, mersul la cabinetul psihologului a început să fie ceva normal, lăsând la o parte alte preconcepții, mai ales cele de pe plaiurile mioritice. De fapt, a merge la un psiholog este la fel de normal ca a merge la medicul de familie, la un cabinet cosmetic sau alte asemenea. Așa cum ne îngrijim de corp, ar trebui să ne îngrijim de minte.
Ce tipuri de terapii alternative poți întâlni la cabinetul psihologului
Nu toți suntem puternici sau nu putem uneori să trecem de unii singuri peste anumite situații. Un psiholog este acel specialist care efectiv știe să îți “citească” sufletul. Să înțeleagă ce se întâmplă în mintea ta, să vadă mai mult. Astfel, va putea să te ajute să-ți vindeci latura emoțională. Ea este de o importanță vitală în bunăstarea ta, inclusiv fizică.
Mai mult, pe lângă psihologi, avem și psihoterapeuți, care combină partea psihologică cu anumite terapii alternative. Iar în acest univers, al psihoterapiei moderne, există o diversitate din ce în ce mai mare de abordări terapeutice. Ele merg dincolo de metodele tradiționale. Printre acestea, se numără și terapiile mai puțin convenționale, cum ar fi terapia florală Bach și terapia prin artă. Le poți găsi la unele cabinete din țară, precum Psihoplan. Aceste abordări oferă o perspectivă nouă, reprezentând o metodă inovatoare asupra modului în care putem aborda, dar mai ales trata problemele de sănătate mintală, lucrând îndeaproape cu starea noastră emoțională.
Originea terapiei florale Bach
Când citești pentru întâia oară despre acest tip de metodă, te gândești la faimosul compozitor. Ei bine, nu are nicio legătură, chiar dacă muzica lui poate fi adesea o formă minunată de vindecare sufletească.
Totuși, trebuie să spunem că terapia florală Bach, a fost dezvoltată de către medicul și homeopatul britanic Dr. Edward Bach în anii 1930 și e una dintre cele mai cunoscute terapii alternative. Aceasta este o formă de medicină alternativă. Ea utilizează esențe de flori pentru a trata diverse probleme de sănătate mintală, dar mai ales emoțională. Doctorul Bach credea că starea noastră emoțională influențează starea noastră fizică. El mai spune că anumite plante sau flori pot ajuta la restabilirea echilibrului emoțional.
Terapia florală Bach se concentrează pe identificarea, apoi pe tratamentul cauzelor emoționale subiacente ale afecțiunilor noastre. Nu se concentrează doar pe simptomele fizice sau psihologice. Aceasta implică selectarea, stabilirea, administrarea de esențe florale specifice, care sunt diluate, apoi luate sub formă de picături orale. Mai multe despre această metodă putem descoperi pe acest Website al cabinetului Psihoplan.
Sunt anumite situații când este necesară terapia Bach. Așa că poate fi benefică într-o gamă largă de situații. Inclusiv anxietate, depresie, stres, traume emoționale, probleme de încredere în sine sau tulburări de somn. Este potrivită pentru oricine caută o abordare holistică. E o metodă cât se poate de naturală, plăcută pentru îmbunătățirea stării de bine, pentru recuperare emoțională, mentală.