Reclamă

(P) 7 combinații inedite de culori pentru dulapul din dormitor

Dulapurile pentru dormitor au evoluat de la a fi doar piese de mobilier utile la opere de artă în sine. Astăzi, poți alege dintr-o varietate de culori, stiluri și opțiuni de finisare pentru dulap, inclusiv furnir, laminat, sticlă și multe altele. 7 combinații inedite de culori pentru dulapul din dormitor.

author Andrada Marinica
Andrada Marinica
Publicat: 12 februarie 2024, 17:54 / Actualizat: 13 februarie 2024, 9:58

Atunci când proiectezi un dulap, alege cu atenție materialele și finisajele. Asigură-te că dulapul este robust și că amestecurile de culori arată atrăgătoare din punct de vedere estetic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dulapul poate fi proiectat din:

  • lemn;
  • placaj MDF (plăci de fibre de densitate medie);
  • HDF (plăci de fibre de înaltă densitate) sau
  • metal.

Aceste materiale sunt puternice și durabile pentru dulapuri. Există diverse finisaje pentru dulapuri din care să alegi. Poți selecta laminate (mat și lucios, simplu, texturat și chiar imprimat), furnir, acril, metal, sticlă, țesătură sau piele, în funcție de decorul camerei și de bugetul tău.

Reclamă

7 combinații inedite de culori pentru dulapul din dormitor

Tendința este de a combina culorile, texturile și chiar diferite materiale pentru modelele de garderobă care arată elegant și impresionant.

Iată 7 combinații de culori interesante pe care să le încerci pentru dulapul tău!

1. Dulap pentru dormitor în combinații de culori care se potrivesc cu restul mobilierului

Schema de culori a dulapului care funcționează cel mai bine pentru dulapul tău ar putea fi aceeași cu restul spațiului. Spre exemplu, dacă ai în cameră mobilier alb și roz pastelat, atunci folosește aceleași nuanțe pentru designul dulapului. Folosește culorile în cantități egale, fără a face abuz de vreuna dintre ele. Dacă optezi pentru aceeași culoare ca și pereții, vei forma o extensie a restului dormitorului.

2. Dulapuri pentru dormitor cu blocuri de culoare

Te poți juca cu modele în două culori pentru garderoba din camera ta. Poți oferi dormitorului tău o atmosferă luminoasă și aerisită. Dacă optezi pentru culoarea dulapului alb și gri într-o cameră care are deja această cromatică în restul mobilierului, combinația ar părea palidă în comparație cu restul spațiului. Poți adăuga un accent galben strălucitor pentru a sparge monotonia. Orice modele în două culori pentru garderobă sunt o opțiune excelentă pentru designul tău.

3. Combinații de culori pentru garderobă care evidențiază marginile

O modalitate excelentă de a încorpora două combinații de culori ale designului dulapului este prin evidențierea piesei cu o culoare diferită. Acest lucru poate crea combinații de culori contrastante grozave. Spre exemplu, combinația de culori laminate gri poate fi evidențiată cu o nuanță de alb puternică pentru a o face să pară mai elegantă.

4. Combinație de culori neutre

Combinațiile de culori neutre pentru un dulap pot aduce căldură în camera ta. O combinație neutră de două culori a designului dulapului este întotdeauna clasică și se potrivește cu diferite stiluri. Prin urmare, chiar dacă reactualizezi decorul camerei tale în câțiva ani, combinația de culori în tonuri neutre pentru dulap va merge cu ea.

5. Combinație jumătate și jumătate

Un design simplu de dulap poate fi ridicat cu ușurință la următorul nivel cu ajutorul combinațiilor de culori ale dulapului. O parte a combinației de culori a dulapului este un gri frumos, spre exemplu, în timp ce cealaltă jumătate este aproape albă. Ambele combinații de culori a dulapului se completează reciproc.

6. Accentuarea nuanțelor de maro

Maroul este o alegere sigură când vine vorba de combinații de culori pentru dulap. Încă îl poți face interesant cu modele, textură, feronerie și design de culoare dublă. Folosește și tu două nuanțe diferite de maro, pentru a da dulapului mai multă dimensiune și un design dublu de culoare. Conturul mai închis evidențiază combinațiile de culori laminate din piesa de mobilier. Lemnul cu model și oglinda conferă combinațiilor normale de culori neutre ale dulapului un aspect elegant.

7. Mix de culori rustice

Un dulap pentru un dormitor cu finisaj rustic nu va avea nevoie de altă culoare în el în afară de cea naturală a lemnului. Maroul închis accentuează într-un mod subtil combinația de culori din dormitor.

Recomandările ZUTV.ro
1
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Aici este cu mama lui înainte de plecarea în Asia Express
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cei doi au fost împreună 11 ani, iar vestea cum că nu mai formează un cuplu i-a luat prin surprindere pe fani. Ei au ales...
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
2
Membrii trupei BTS îmbrăcați elegant în costume negre cu cămăși albe
Datele la care membrii BTS părăsesc armata au fost dezvăluite. Grupul se va reuni complet în 2025
Datele la care membrii BTS părăsesc armata au fost dezvăluite. Jin este primul muzician care va fi eliberat din funcție și se va putea concentra din nou asupra carierei muzicale. Trupa BTS este formată...
Datele la care membrii BTS părăsesc armata au fost dezvăluite. Grupul se va reuni complet în 2025
3
Printre cele mai bune 10 filme fantasy care au câștigat Oscarul este și Ghost. În imagine este Whoopi Goldberg care a câștigat premiul Oscar pentru acest rol
Cele mai bune 10 filme fantasy care au câștigat Oscarul. Merită să le vezi din nou
Filmele câștigătoare de Oscar aparțin, de obicei, genului dramatic. Comediile au câștigat și ele, dar sunt puține, comparative cu acestea. Desigur, genul care este adesea trecut cu vederea este fantasy, în ciuda faptului că...
Cele mai bune 10 filme fantasy care au câștigat Oscarul. Merită să le vezi din nou
4
Machine Gun Kelly vopsit blond îmbrăcat cu o cămașă în carouri albastre și negre
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj: „În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu”
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj. Cântărețul a scos o nouă melodie în care a vorbit despre mai multe momente dificile din viața...
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj: „În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu”
5
Selena Gomez îmbrăcată într-o ținută albă și machiată elegant
Selena Gomez și Benny Blanco au luat cina la un restaurant celebru din Malibu. Cântăreața a fost surprinsă în timp ce își ținea iubitul de mână
Selena Gomez și Benny Blanco au luat cina la un restaurant celebru din Malibu. Artista a lansat un nou single cu doar câteva ore înainte de întâlnirea romantică. Gomez și Blanco au fost împreună...
Selena Gomez și Benny Blanco au luat cina la un restaurant celebru din Malibu. Cântăreața a fost surprinsă în timp ce își ținea iubitul de mână
Parteneri
×