Când te chinuie talentul şi te apuci de desenat sau de mâzgălit a plictiseală, ar trebui să ştii că "operele" tale chiar spun ceva despre tine. Pentru că în fiecare din noi este un artist mai mult sau mai puţin de succes.

FOTO LOL. Ce se întâmplă când cărţile de colorat ale copiilor ajung pe mâna oamenilor mari

Dacă vrei să vezi ce spune despre tine felul în care desenezi, ia un creion şi o foaie şi schiţează ce-ţi vine în minte. Sau uită-te prin caiete, cărţi sau agende şi vezi ce ai desenat în ele când te lovise plictiseala la vreun curs sau în vreo şedinţă.

Noi îţi spunem ce înseamnă.

Când desenezi o faţă, aceasta arată de obicei starea în care eşti în acel moment şi ce fel de personalitate ai. Dacă figura pe care ai desenat-o e curată şi "calmă", înseamnă că vezi ce e mai bun în ceilalţi. Dacă schiţezi feţe schimonosite, probabil nu ai prea multă încredere în cei din jur. O moacă amuzantă arată că simţi nevoia să fii în centrul atenţiei, iar una de copil spune despre tine că eşti "needy".

Florile cu petale rotunjite şi cu un cerc în mijloc arată că eşti o persoană caldă, prietenoasă şi atentă. Petalele ascuţite cu un cerc în mijloc spun despre tine că eşti un suflet mare ascuns în spatele unei măşti de arici. Eşti sociabil dacă desenezi corola în sus şi cam prea apăsat dacă desenezi florile "aplecate".

Inima arată că eşti "bolnav/ă" de romantism şi că eşti îndrăgostit/ă de dragoste.

Fluturii, la fel ca păsările sau albinele, arată că eşti o persoană romantică şi uşor aeriană, care nu suportă să fie "legată" de probleme concrete şi sarcini dificile.

Scările spun despre tine că eşti o persoană ambiţioasă şi metodică şi vrei tot timpul mai mult. Faci totul pas cu pas şi îţi faci planuri pe termen lung.

O casă spune despre tine că simţi nevoia de siguranţă. Un desen curat şi frumos arată că te simţi bine acasă, în familie; o casă fără ferestre e semn că nu eşti prea mulţumit de viaţa ta, iar o casă desenată pe un deal sau pe un drum spune că te simţi izolat şi singur.

O barcă, un tren, un avion sau o maşină, orice mijloc de transport, de fapt, arată că simţi nevoia să scapi de o anumită situaţie.

Când desenezi figuri geometrice înseamnă că îţi place să deţii controlul în orice situaţie. Dacă sunt şi în spaţiu, tu eşti cel la care toată lumea trebuie să vină când are o problemă, că sigur găseşti rezolvarea.

Săgeţile spun despre tine că eşti o persoană care ştie mai tot timpul ce vrea. În funcţie de cât de dreaptă e săgeata, cu atât mai direct abordezi o problemă.

Când desenezi litere şi apoi le stilizezi, înseamnă că îţi place să fii în centrul atenţiei. Mai ales dacă sunt iniţialele tale. Dacă îţi "desenezi" tot prenumele, asta spune despre tine că vrei să fii independent şi apreciat ca individ. Iar dacă scrii numele altei persoane, înseamnă, evident, că te gândeşti la ea.