Sunteţi gata pentru o nouă rundă de Ziua Îndrăgostiţilor, Valentine’s Day, Ziua Iubirii, etc? Această sărbătoare din 14 Februarie importata de la americani, abia aşteptată de unii dintre noi, detestată de alţii sau pur şi simplu ignorată de cei care nu vor să fie în trend cu valul a format in timp anumite tradiţii.

CUPIDON 100%! TOP 10 cele mai TARI idei de CADOURI pentru ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR!

Ziua Îndrăgostiţilor nu e ceva aşa simplu, iar de când a fost preluată şi de români, evident această sărbătoare a fost adaptată să se potrivească şi cu alte tradiţii ale noastre, de aceea va prezentăm cele mai importante obiceiuri şi tradiţii pur româneşti de Ziua Îndrăgostiţilor:

-În unele sate din Romania, pe 14 Februarie se merge cu ursul, ursul de pluş.

-În alte zone din ţară, românii obişnuiesc să colinde case de îndrăgostiţi şi se merge cu Cupluşorul, un pluguşor pentru iubiţi.

-În Comuna Adâncata din judeţul Ialomiţa localnicii obişnuiesc să îşi pună cutii de bomboane sub pernă sau pliculete de cacao ca să îşi viseze alesul.

-În unele sate din Oltenia, preotul vine din casă în casă cu Bombonoteaza, să binecuvânteze pe iubiţii din sat şi să le dea o bomboană şi un pupic.

-În Vaslui, Ziua Îndrăgostiţilor, presupune doar un alt motiv pentru localnici de închina un pahar în plus şi pentru iubitele, soţiile lor.

-Comunitatea de hipsteri din Tecuci obişnuieşte să inchine un pahar de Aperol Şpriţ pentru această zi specială şi să îşi dăruiască fulare şi eşarfe cu inimioare.

-Pe timpuri, dacii obişnuiau să îşi invite iubitele de Valentines Day în pădure la o cină romantică unde serveau friptură de viezure, şniţele de barză şi brânză.

-Mulți români consideră Valentine’s Day doar o simulare pentru adevărata sărbătoare a dragostei, Dragobetele când vor putea să își manifeste iubirea în stil neaoș românesc, cu mămăliguță în formă de inimioară, mititei în ciocolată și alte delicatese tradiționale.

-Pe facebook, tinerii merg din profil în profil și dau mesaje de dragoste aleselor/aleșilor. Reacțiile cu inimioare sunt și ele folosite la maxim în această zi pentru a-și arăta dragostea față de un prieten virtual.

-În București, mulți tineri își vor surprinde iubitele de Valentine’s Day și le vor invita la un protest surpriză în Piața Victoriei unde vor forma o inimă umană uriașă.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.