Când vine vorba de Ziua îndrăgostiților, multă lume se poziționează în două tabere: cei care abia așteaptă să își surprindă iubiții cu dovezi de dragoste și cei care sunt împotriva acestei zile siropoase, plină de inimioare și dulcegării.

Obiceiuri şi tradiții pur româneşti de Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților

Pentru a găsi soluții alternative în cazul celor care nu vor nici în ruptul capului să celebreze Valentine's Day, am realizat o scurtă documentare și am găsit următoarele evenimente ce ar putea fi sărbătorite pe 14 Februarie în loc de Ziua Îndrăgostiților:


  -Te poți eschiva de ziua iubirii argumentând că tu ești un mare fan al statului Liechtenstein, iar pe 14 Februarie este fix Ziua natională a principatului și ai deja alte planuri.
 
 -Poți spune că 14 Februarie pentru tine este ziua Gil Dobrică, ziua în care s-a născut maestrul Gil și vei petrece alături de alți fani ai cântărețului.
 
 -De ziua îndrăgostiților vei fi la bibliotecă, la arhivă pentru a studia câteva exemplare din Junimea care pe 14 Februarie 1851 lua ființă, iar tu ești încă membru activ secret al acestei societăți literare.
 
 -Nu ai timp de Valentine's Day pentru că pe 14 Februarie ai invitație la Ateneul Român care în ziua respectivă împlinește 130 de ani de la inaugurare.
 
 -Poți folosi naționalismul în favoarea ta și argumenta că tu nu serbezi un eveniment importat, ci doar de Dragobete, adevărata sarbataoare a dragostei din România, astfel mai poți trage de timp până pe 24 Februarie, iar atunci te descurci tu cumva.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.