În ziua de azi dacă nu ai cont și pe Instagram, nu exiști! Pe Instagram poți prelucra pozele, aplica filtre diverse pentru retușarea fotografiilor și a realiza poze prin care toți prietenii tăi să te invidieze. Instagram este un serviciu online de photo-sharing, video-sharing și rețea socială care oferă utilizatorilor posibilitatea să încarce poze și video-uri, să le aplice filtre digitale, și să le distribuie pe o varietate de rețele sociale.

 

De când Instagram a prins tot mai mult în mediul online și a rețelelor sociale, a apărut și o nouă meserie denumită Influencer si care filmeaza tot ce fac zilnic si posteaza pe insta story diverse chestii in functie de domeniul pe care si l-au ales, fashion, entertainment, travel, food, gadgets, etc.
 Cele mai dorite cariere sunt cele de influencer, vlogger, social media entertainer, Brand Ambassador, Community Manager, Content Manager, Meme and Fun Director și multe multe alte poziții care au apărut în jurul rețelelor sociale.

 

Un studiu recent a scos la iveală lucruri ingijoratoare în sensul că dacă rețelele sociale ca Instagram-ul s-ar închide, foarte mulți români care se consideră influencers vor trebui să urmeze cursuri de specialitate pentru un anumit domeniu și să încerce să se angajeze pentru un job adevărat, iar după ultimele estimări, in condiții reale de offline, cam 89 % dintre ei ar pica de la primul interviu.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.