Experții noștri specializați în decodarea mesajelor ascunse dintr-un text sau vers au analizat versurile unor melodii românești care sunt în vogă astăzi și au decriptat lucruri senzaționale. Iată ce au găsit, experții noștri în versurile melodiilor de mai jos:
 
 Nicole Cherry - Vara mea
 
 Melodia nu se referă deloc la anotimpul vară ci este vorba despre verișoara (vară'mea) lui Nicole, verișoară de gradul 2 din partea mamei care era plecată în Africa, vezi versul :"Vine din Africa sau din vreo tarムcaldă. Aflam din melodie verișoara lui Nicole Cherry își petrece vacanța în România din Mai până toamna.
 
 
 
 Connect - R  - Tren de noapte
 
 Această melodie este de fapt o metodă de a promova o linie de tren privată pe care Connect-R recunoaște că o deține : Urcăƒ-n trenul meu de noapte. În acest cântec, Connect-R poate intră în atenția autorităților pentru că îndeamnă persoanele să circule fără acte și fără să emită bilet : Fărムgriji și fărムacte/Urcăƒ-n trenul meu de noapte.
 Nu excludem un parteneriat privat cu CFR, cu totul preferențial pentru că avem afirmația din versul : Hai, cムtrenul ăsta n-are garăƒ/
 Circulムprin țară, mai ales pe timp de varăƒ
, așadar este un tren doar pe perioada estivala.
 


 Delia feat Kaira - Pe aripi de vânt
 
 Primul vers al acestei melodii care este : Deschid televizorul pentru cムtu ești în mintea mea prezent ne dezvăluie clar că Delia este un mare fan al filmului "Pe aripile vântului" , un film clasic din 1939. Delia declară astfel într-un mod muzical că este o mare cinefilă.
 


 Marius Moga - Pe barba mea
 
 Încă din titlul melodiei, găsim o posesivitate dusă la extrem, pe tot parcursul cântecului găsim expresii ca barba mea, banii mei, viața mea. Pe lângă acest sentiment egoist, Marius are versuri prin care lasă de înțeles că e puțin complexat :Și-am să-mi cumpăr masinムȘi casă mult visată cu garaj și piscinăƒ. Vrea prin toată melodia să ne demnstreze că tot ce a realizat în viață a fost pe propriile forțe. Bravo Marius, dar să faci o melodie să te lauzi ? Aiurea..

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.