Primaria Capitalei vrea sa modifice regulamentul de taximetrie din Bucuresti, serviciile de dispecerat să devina obligatorii pentru toate taxiurile autorizate de Primăria Municipiului Bucuresti. În plus, Gabriela Firea a anunțat că toți taximetriștii vor fi obligați să ofere clienților posibilitatea de a plăti cu cardul.Potrivit noului proiect, șoferilor de taxi le este interzis să refuze curse.

Bilanț Service Auto: cele mai multe mașini de taxi au venit cu uzură gravă la sistemul de claxonare

Primaria Bucuresti a acceptat un amendament initiat chiar de Biserica Ortodoxă Română prin care se va limita drastic numărul de cruciulițe și iconițe care se pot expune într-un autovehicul destinat transportului de clienți.


BOR a inițiat această lege pentru că, în urma unor curse efectuate incognito de preoți, aceștia au observat că unele taxiuri dețin mai multe cruciulițe și icoane decât o biserică întreagă, ceea ce duce la concurență neloială. Românii vor putea crede că au de a face cu spații sfinte mobile, ceea ce nu e creștin.
 
 Proiectul de lege controversat limitează numărul de obiecte sfinte într-un autovehicul la două cruciulițe de dimensiuni mici și o iconiță ce pot fi afișate pe bord sau la vedere, iar taximetriștii sunt cei mai afectați de această decizie, aceștia amenințând că vor protesta zi de zi în capitală până se va renunța definitiv la limitarea cruciulițelor și iconițelor care îi feresc de curse scurte, îi ghidează pe drumuri lungi că doar încurcate sunt căile Domnului, de clienți zgarciti și alte rele sau accidente.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.