O celebră poezie de dragoste aparținand lui Mihai Eminescu ar putea deveni versuri pentru o manea pe care să o cânte Nicolae Guță. Este vorba despre poezia “Floare-albastră” care poate rivaliza oricând cu piese din repertoriul solistului, de exemplu "As renunța", "Ne certăm prea des" sau "Cu tine eu am noroc". Despre acest proiect muzical a vorbit chiar manelistul Nicolae Guță.

“Mă uitam într-o seară la o emisiune culturală ce il avea invitat pe maestrul Patapievici. Recita cineva o poezie. Mi-a plăcut tare mult cum sunau versurile şi m-am gandit imediat ca puse pe muzica ar suna turbo. Versurile astea chiar pot fi o manea de succes. Unde mai pui că nu ar mai zice lumea că suntem inculți, că nu promovăm valoarea. Plus că ar muri toți duşmanii mei de ciudă”, a spus Nicolae Guță.

“Piramidele-nvechite/Urcă-n cer vârful lor mare -/Nu căta în depărtare/Fericirea ta, iubite!”, sunt versurile care l-au dat pe spate pe manelist. Nicolae Guță s-a decis  să filmeze chiar şi un videoclip,  fiind ferm convins că piesa va fi hitul anului 2014.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.