Primăria Capitalei a anuntat recent ca a inceput programul „Biciclişti în Bucureşti”, urmând a fi acordate 5.000 de vouchere de câte 500 lei, care vor fi folosite pentru cumpărarea unei biciclete sau a altui mijloc de transport pe două roți.

Noul Einstein: Un cocalar susține că a descoperit formula șmecheriei!

Aceste tichete se acordă persoanelor de peste 18 ani, care au domiciliul sau rezidența în Capitală. O persoană nu poate beneficia decât de un singur tichet, care nu este transmisibil, iar acordare a voucherelor se va face pe principiul "primul venit, primul servit".


 Inițiativa este lăudabilă, mai ales că încurajează mișcarea și mersul pe bicicletă într-o capitală sufocată de aglomerația din trafic doar că nu toată lumea este mulțumită de campania demarată de primărie. Mai multe grupuri reprezentative de cocalari s-au declarat discriminați și cer funcționarilor din primărie demararea unui proiect asemănător cu vouchere pentru BMW-uri, un program care s-ar putea numi simplu "Bolizi pentru București".


  Suma care se dorește pentru aceste vouchere să fie în jur de 5000 de euro, suma decentă care ar putea acoperi un avans pentru un BMW bun, recent adus din Germania.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.