Bucureștiul își va înnoi parcul de autobuze cu 400 de vehicule noi, cumpărate în acest an de Primăria generală. Două companii din Turcia, Otokar Europe SAS și Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, au fost desemnate câștigătoare ale licitației organizate anul trecut de Municipalitate. Primele 300 de vehicule cu motorizare Euro 6 ar trebui să ajungă în această vară.

 
 Ne bucurăm nespus că ne vom plimba prin tot Bucureștiul în autobuze noi-nouțe, autobuze care vor veni la timp și fără să se aglomereze foarte mult. Cu toate aceste vești bune, nu putem să ne abținem să nu exploatăm istoric această colaborare dintre firma turcă producătoare de autobuze și autoritățile române. Am pregătit o lista de câteva glume pe această temă:

 

 -Foarte mulți bucureșteni au înțeles de ce au fost achiziționate de Primăria București autobuze turcești. Pentru că avem un trafic de tot rahatul.


 -În semn de respect față de trecutul istoric, autobuzele turcești nu vor circula pe Bulevardul Ștefan cel Mare, Mihai Bravu.


-Românii care vor călători cu autobuzele turcești prin capitală sigur vor fi dezamăgiți pentru că nu vor fi dotate cu servicii all inclusive.


 -Noile autobuze turcești vor fi dotate cu ecrane pe care vor rula telenovele turcești pentru ca timpul între stații să treacă mult mai ușor.


 -Pe autobuzele turcești, românii care circulă fără bilet nu vor fi amendați, ci vor trebui să plătească tribut.

 

Acest test este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.