Proiect secret al Agenției Spațiale din Caracal a fost dezvăluit în premieră după peste 30 de ani de la primul zbor în spațiu al cosmonautului român Dumitru Prunariu.

 

Agenția românească are în plan să trimită un nou român în Cosmos printr-o metodă destul de neconvențională. Zborul cosmonautului va fi propulsat printr-o praștie de dimensiuni uriașe, de ultimă generație, din fibră de carbon și titaniu. Conform ultimelor teste, cercetătorii noștri au reușit să trimită un bolovan prin această praștie foarte aproape de exosferă (stratul exterior al atmosferei terestre, aflat la inăltimi mai mari de 750 km, unde aerul este extrem de rarefiat. Prin acest strat se face treptat trecerea spre vidul interplanetar), de aceea, foarte curând, planul acestora de a trimite un al doilea român în spațiu este din ce în ce mai realizabil.

Cosmonautul român va ajunge în spațiu cosmic, dar nu va putea sta foarte mult deoarece forța propulsoare nu va fi destul de puternică pentru a orbita în jurul planetei Terra, ci va avea timp doar pentru câteva poze, selfie-uri extraterestre și probabil un filmuleț.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.