Sexul anal este la fel de... sex, doar că nu toată lumea îl şi practică. Şi nici nu e chiar pentru toată lumea. Dacă, totuşi, te gândeşti să încerci dar nu prea ştii ce şi cum să faci, poate te ajută chestiile astea. Tehnic e acelaşi lucru, dar sunt câteva detalii care chiar fac diferența. Şi nu, nu o să ajungi în iad dacă încerci şi "uşa din spate".

10 motive pentru care tipilor le place sexul oral

Regula de bază: Folosiți lubrifiant! Nu e niciodată prea mult! E cel mai bun prieten al tău în momentele alea. Şi nu, dacă nu aveți la îndemână, mai bine amânați!

Dacă îți place sau nu, chestia asta nu spune absolut nimic despre tine. Nici de bine, nici de rău. Nu te face o persoană rea sau "rea", nu te înjoseşte. Pur şi simplu îți place sau nu.

Luați-o uşor. Pas cu pas. Preludiul e foarte important pentru ca persoana care este "la primire" să se poată relaxa. Respirați uşor şi renunțați la orice idee de control dacă vreți ca lucrurile să meargă "unse" când se ajunge la penetrare. Iar atunci nu vă grăbiți! Nu sunteți la cursa de 100 de metri de la Olimpiadă!

Poate să doară. Dar poate să nu. Depinde de fiecare ce şi cât suportă sau ce şi cât îi place. Uneori s-ar putea să nici nu ştii prea bine dacă e durere sau plăcere.

Comunicați! Dacă e inconfortabil sau dacă vreți să vă opriți, spuneți cu subiect şi predicat. Nu e obligatoriu să termini ceea ce ai început dacă pur şi simplu nu e OK. OK?

Igiena e FOARTE importantă! Iar riscul de îmbolnăvire cu diverse e mai mare din cauza ... well, nu trebuie să vă spunem ce e pe acolo înăuntru, nu? Se recomandă chiar o clismă înainte, ca să evitați surprizele. Şi protecție! Mereu protecție! Better safe than sorry!

11 chestii despre sex pe care e bine să le afli până la 20 de ani

Dacă ați mâncat ceva "greu" înainte, mai bine lăsați-o pe altă dată. S-ar putea să aveți... surprize. Sau, dacă nu vă deranjează accidentele...

Multe chestii pe care le-ai văzut prin filme (hai că ştim că te-a împins curiozitatea) sunt false! Ca să nu zicem minciuni! De exemplu, "intrarea" nu e niciodată atât de uşoară ca în filme. De fapt, uneori s-ar putea să nu intre deloc. Aşa că ori lungiți preludiul, ori încercați altă dată.

6 greşeli pe care s-ar putea să le faci şi tu cu prezervativul

E OK să spui nu, dacă nu vrei să încerci sexul anal. Şi nu e OK să te forțeze cineva să îl faci sau să îl faci doar pentru că ți-e nu-ştiu-cum să refuzi.