De ceva ani buni încerc să duc un stil de viață cât mai sănătos: nu numai că merg la sală aproape zilnic, ci am început să și mănânc sănătos. Am renunțat la carne, mănânc doar legume sau pește.


Azi împart cu voi una dintre rețetele mele preferate, că tot vine vara și vom petrece mai mult timp în aer liber: Ciuperci umplute la grătar.
Ingrediente:


• 12 ciuperci mari
• 1 ardei gras
• 3 roșii
• 1 ceapă mare
• 2 căței de usturoi
• 3-4 linguri ulei de măsline
• 1 legătura de pătrunjel
• 6-7 frunze de busuioc
• sare
• piper


Mod de preparare:


Curățați ciupercile, spălați-le şi scoateți-le picioruşul. Puneți-le la scurs cu interiorul pălăriei în jos. Curățați ceapa şi ardeiul gras, spălați-le împreună cu roşiile, apoi tocați mărunt ceapa, iar roşiile şi ardeiul gras tăiați-le în cubulete.

Puneți într-un castron ceapa tocată şi cubulețele de ardei şi roşii, adăugați picioruşele ciupercilor tocate mărunt, cățeii de usturoi dați pe răzătoarea mică, uleiul, pătrunjelul şi busuiocul, tocate mărunt, sare şi piper după gust.

Amestecați bine şi puneți câte 2 linguri din acest amestec în fiecare ciupercă. Puneți ciupercile astfel umplute pe grătarul încins şi frigeți-le 15 minute. Serviți câte 3 ciuperci la o porție şi ornați cu frunze de pătrunjel.

Poftă bună!