Pe 18 iulie, după un weekend muncitoresc, dar frumos, în care am concertat prin țară, am decolat spre Milano. De această dată în calitate de fan şi spectator. Nu aveam cum să ratez concertul lui Beyonce, idolul meu. Aşa că după 3 ore de somn, m-am prezentat la aeroport , adormită dar entuziasmată.

Până la concert, m-am bucurat câteva ore de frumusețea oraşului, m-am plimbat prin superba Gallerie Vittorio Emanuele, am savurat preparate din bucătăria italiană şi m-am îndreptat spre Stadionul San Siro, acolo unde urma să aibă loc mult aşteptatul eveniment. Când am ajuns, mai exact cu 5 ore înainte pentru a prinde loc cât mai aproape de scenă, am fost uimită să văd cozile interminabile, oameni care aşteptau probabil de dimineață.

Deşi erau peste 35 de grade, acest lucru nu m-a împiedicat să mă aşez în rând şi să aştept alături de ceilalți fani. Locația s-a umplut imediat, iar imaginea unui stadion plin ochi te lasă fără cuvinte. Este cea mai mare realizare a unui artist , să reuşeşti să aduni atâția oameni prin muzica ta.

Am descoperit-o pe Beyonce în copilărie, de pe vremea când făcea parte din trupa Destiny's child. Am urmărit îndeaproape activitatea ei muzicală, studiam live-urile ei, tehnica ei vocală pentru că îmi doream să reuşesc să am o interpretare cât mai apropiată de a ei. A fost şi este în continuare un model pentru mine, mă inspiră, mă ambiționează. Dar să închidem paranteza şi să revenim la concert.

Începutul show-ului ne-a captat imediat atenția. Jocurile de lumini, decorul format dintr-un bloc imens de led-uri, band-ul alcătuit din instrumentişti unul şi unul, anunță că începe nebunia. Apariția lui Beyonce a făcut să vibreze stadionul. Lumea era în delir. Concertul a debutat cu unul din hit-urile de pe noul album, "Lemonade". Toată lumea ştia versurile, toată lumea cânta, se distra. Atmosfera era molipsitoare. Deşi turneul a fost construit în jurul noului album, a readus în atenția publicului şi hit-uri mai vechi , binecunoscute, dar reorchestrate.

Ea este pur şi simplu senzațională. Vocea ei răsuna în tot stadionul şi te hipnotiza. M-a fascinat cu prezența ei scenică, costumațiile îți iau ochii, faptul că transmite prin fiecare por ceea ce interpretează. A dansat cot la cot cu trupa de dansatoare, într-un sincron perfect. Este un artist complet, cu o echipa de profesionişti în spate. În spatele unui performance de genul, este o muncă inimaginabilă. Mii de ore de repetiții, de antrenament fizic pentru a rezista unui efort fizic atât de intens. Să asişti la un astfel de concert este că o lecție de profesionalism care te ambiționează să-ți depăşeşti limitele şi să vrei mai mult de la tine.

Beyonce este un artist care ştie cum să îşi țină publicul aproape.