Cele mai bune seriale din toate timpurile acoperă o gamă largă de genuri și subiecte și conflicte care continuă să aibă un impact major asupra oamenilor. Multe dintre ele uimesc prin modul în care sunt spuse poveștile, sau chiar subiectele în sine.
Cele mai urmărite seriale din toate timpurile
Cu un număr mare de seriale din care să se poată alege, a existat mereu o oarecare variație de opinie a criticilor, moșteniri îndrăgite și semnificație culturală.
Stranger Things (2016-Prezent)
Sezoane: 4
Episoade: 34
Frații Duffer au fost puternic inspirați de groaza anilor 80 când au creat “Stranger Things”. Serialul adevenit repede o senzație. Seria a crescut în amploare cu fiecare sezon care trece. În sezonul 4 a crescut numărul de personaje, extinderea globală și ambițiile tehnologice pentru unele dintre cele mai apreciate versiuni ale sale de până acum. Combinația dintre efecte vizuale uimitoare, o poveste captivantă, actori tineri incredibili și nostalgia anilor 80 a făcut din “Stranger Things” un serial cu succes în toată lumea.
The X-Files (1993-2002, 2016-2018)
Sezoane: 11
Episoade: 218
Inspirat de unele dintre cele mai mari seriale ale istoriei, precum “The Twilight Zone”, „The X-Files” a reușit să devină un serial legendar. Spectacolul de mister SF se concentrează pe o pereche de agenți FBI care investighează cele mai ciudate cazuri paranormale pe care biroul le are de oferit. Gillian Anderson și David Duchovny sunt electrici pe ecran împreună. Chimia dintre ei a permis reluarea seriilor în 2016. “The X-Files” a fost cel mai longeviv serial SF din istoria televiziunii americane, lăsând apoi o amprentă incredibil de influentă asupra genului.
Buffy The Vampire Slayer (1997-2003)
Sezoane: 7
Episoade: 144
Dacă vrei să vezi un film cu vânători de vampiri și momente tensionate, poate este timpul să revezi “Buffy the Vampire Slayer”, sau „Buffy, Spima Vampirilor”.
Serialul este despre o fată de liceu care este următoarea în linia războinicilor antici și trebuie să echilibreze lupta împotriva răului și viața ei de zi cu zi. Unul dintre cele mai grozave episoade TV din toate timpurile este „The Body”.
Star Trek: The Next Generation (1987-1994)
Sezoane:7
Episoade: 178
„ Star Trek: The Next Generation” a avut unul dintre cele mai mari succese și a avut un impact semnificativ asupra culturii în anii în care a apărut. Succesul serialului a dus la o altă emisiune TV Star Trek, patru filme ulterioare și un serial spin-off peste 25 de ani mai târziu. “Star Trek: The Next Generation” a câștigat 19 premii Emmy pe lângă râvnitul premiu Peabody. Aceste premii au dus franciza Star Trek, personajele sale iconice și genul SF pe noi culmi.
Cele mai urmărite seriale: Veep (2012-2019)
Sezoane: 7
Episoade: 65
Julia Louis-Dreyfus este unul dintre cei mai mari actori TV ai tuturor timpurilor și un reper important în lumea comediei. El a jucat în unele dintre cele mai bune spectacole de comedie din istorie. A stabilit recorduri pentru câștigarea celor mai multe premii Emmy și SAG de către un actor.
La ani după ce a apărut seria legendară “Seinfeld”, Louis-Dreyfus a ajuns să conducă propriul ei serial, „Veep”. Subiectul este Selina Meyer, vicepreședintele Statelor Unite, care încearcă să-și pună amprenta asupra țării doar pentru a fi prinsă în jocurile politice. „Veep” a fost întâmpinată cu laude de către critici. Louis-Dreyfus a câștigat șase premii Emmy la rând pentru cea mai bună actriță principală într-un serial de comedie.
Game Of Thrones (2011-2019)
Sezoane: 8
Episoade: 73
Bazat pe romanele lui George R.R. Martin, „Game of Thrones” este o serie epică. Este printre cele mai scumpe din istorie. Povestea fantezie a devenit rapid un hit în toată lumea. A doborât recordurile de rating și a devenit unul dintre cele mai importante seriale din istoria televiziunii.
Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister și Arya Stark sunt doar câteva dintre personajele emblematice născute din unele dintre cele mai puternice spectacole de la TV. “Game of Thrones” a oferit, de asemenea, momente de neuitat, cum ar fi impresionanta Nuntă Roșie și povestea originii lui Hodor. Serialul a câștigat numeroase premii Emmy la vremea sa. “Game of Thrones” este o dramă excelentă.
Lost (2004-2010)
Sezoane: 6
Episoade: 121
„Lost” a avut un impact cultural incontestabil care l-a făcut unul dintre cele mai mari seriale din istorie. Serialul a fost un fenomen atât de masiv pe parcursul celor șase sezoane, încât în următorul deceniu niciun alt serial nu a reușit să-l depășească. “Lost” și distribuția sa au câștigat mai multe premii de-a lungul celor șase sezoane. Formula „pierde un episod și vei pierde urma complotului” a stabilit drumul pentru viitoarea epocă de aur a televiziunii.
Twin Peaks (1990-1991, 2017)
Sezoane: 3
Episoade: 48
Din mintea unuia dintre cei mai mari realizatori ai tuturor timpurilor, David Lynch , “Twin Peaks” a contribuit la modelarea viitorului televiziunii SF. Seria originală, de la începutul anilor 1990, a captivat publicul cu un mister palpitant. Telespectatorii au fost atrași definitiv de drama sa plină de suspans, elementele bizare și decorul înfricoșător.
Agentul Cooper, Laura Palmer și Red Room au devenit piese importante ale culturii cinematografice și au influențat reprezentările suprarealismului și misterele crimelor de la televizor. “Twin Peaks” a fost lăudat pentru cinematografie, scor, suprarealism și multe altele.
Cele mai urmărite seriale: M*A*S*H (1972-1983)
Sezoane: 11
Episoade: 256
„M*A*S*H” a fost remarcabil pentru decorului său de război. Spectacolul a fost conceput ca o alegorie pentru războiul din Vietnam. Bazat pe filmul cu același nume, M*A*S*H urmărește ofițerii medicali dintr-o tabără de bază din SUA în timpul războiului din Coreea.
Această combinație de umor nebunesc, trăsături de sitcom și ororile războiului a împins limitele a ceea ce oamenii credeau că ar putea fi realizat într-un sitcom. Seria a permis ca mai multe emisiuni să prezinte tragedia și să facă o serie de comentarii sociale de impact, pe un ton amuzant.
Cele mai urmărite seriale: Friends (1994-2004)
Sezoane: 10
Episoade: 236
Pentru aproape tot deceniul în care a fost difuzat, “Friends” a fost unul dintre cele mai mari spectacole din întreaga lume. Milioane de oameni s-au conectat în fiecare săptămână pentru a vedea ce făceau Rachel, Ross, Joey, Chandler, Phoebe și Monica. Actorii au reușit să se unească și să obțină contracte la valori nemaiauzite până atunci.
De asemenea, a câștigat peste 60 de nominalizări Emmy și a contribuit la lexicul cultural cu numeroasele sale scene, fraze, gesturi și coafuri memorabile. „Friends” rămâne una dintre cele mai urmărite emisiuni TV. Serialul introduce noile generații în povestea lui Ross și Rachel și în experiențele care se pot relata ale întregului grup de-a lungul prieteniei dintre ei.
Seinfeld (1989-1998)
Sezoane: 9
Episoade: 180
Sitcom-urile au fost schimbate pentru totdeauna odată cu succesul lui „Seinfeld”. Este vorba despre patru prieteni care trăiesc și se întâlnesc în New York City. Ceea ce l-a diferențiat pe Seinfeld a fost că era preocupat doar de a face aceste personaje amuzante, nu neapărat plăcute. A spart granițele cu cât de departe ar putea merge umorul unui sitcom.
Jerry, Elaine, George și Kramer sunt oameni obișnuiți care se implicau în diferite situații. S-au axat pe propriile lor vederi copilărești despre lume și nu au crescut niciodată ca indivizi, ceea ce era un concept extrem de original pentru sitcom-urile de la acea vreme. Umorul incredibil, scenariul inteligent, personajele ciudate și glumele savuroase au avut un impact masiv asupra televiziunii de comedie. Ele l-au consacrat drept cel mai mare serial al tuturor timpurilor.
The Twilight Zone (1959-1964)
Sezoane: 5
Episoade: 156
Din 1959 până în 1964, serialul “The Twilight Zone” a schimbat televiziunea cu formatul și premisa sa, devenind cel mai influent show TV SF din istorie. A funcționat ca o serie de antologie, fiecare episod concentrându-se pe personaje și situații diferite. În mod tradițional, cele mai bune episoade din Twilight Zone erau legate de SF sau de groază.
Legendarul show este la baza expresiei „zona crepusculară” ca o modalitate de a descrie evenimente suprareale.
Cele mai urmărite seriale: The Simpsons (1989-Prezent)
Sezoane: 34
Episoade: 750
Deși sezoanele cele mai recente ale serialului “The Simpsons” nu au avut la fel de mult succes ca cele precedente, nu le șterge deceniile ca una dintre cele mai bune și mai relevante comedii din punct de vedere cultural. Este vorba despre o familie, The Simpsons, care își folosește stilul de animație celebru și simțul umorului pentru a deveni unul dintre cele mai longevive seriale din toate timpurile. Atât de longeviv încât vârsta lui Homer este acum subiect de amuzament.
Spectacolul a schimbat modul în care oamenii vedeau serialele animate. Personajele erau dispuse să fie nepoliticoase, șocante și să respingă orice apel pentru o povestire mai echilibrată. The Simpsons este unul dintre serialele cele mai importante din punct de vedere istoric din toate timpurile pentru peisajul televiziunii de animație pentru întreaga familie.