Sâmbătă, 25 mai, ZU TV s-a impus ca lider absolut de audiențãăpe nişa canalelor de muzică în intervalul de difuzare Forza ZU (18:47 – 23:52) şi a ocupat cea de-a cincea poziție în clasamentul general de audiențã, pe publicul comercial, cu vârstã cuprinsă între 18 și 49 de ani.

ZU TV a condus sâmbătă topul audiențelor pe nişa canalelor de muzică, înregistrând la nivelul publicului cu vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani un rating mediu de 1% şi 4.8% cotă de piață în intervalul de difuzare Forza ZU. Poziția secundã a fost ocupatã de la mare distanță de Kiss TV, cu 0.3% rating şi 1.5% cotă de piață, în vreme ce locul al treilea a fost adjudecat de U TV cu 0.1% rating şi 0.3% cotã de piațã. În minutul de aur, 21:27, peste 201.000 de români la nivel national urmăreau Forza ZU pe ZU TV.

Postul ZU TV a obținut cifre remarcabile şi în clasamentul general al audiențelor, pe publicul comercial cu vârsta cuprinsã între 18 şi 49 de ani, ocupând cea de-a cincea poziție cu 1.2% rating şi 4.5% cota de piață. Clasamentul s-a pãstrat şi pe publicul cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani, la nivelul cãruia ZU TV a obținut 1% rating şi 4.8% cota de piață.

Peste 100 de hituri au rãsunat sâmbătă la cea mai mare sărbătoare a muzicii românești. Peste 60.000 de români au trăit live fenomentul Forza ZU de pe stadionul Dunarea din Galați, pe toata durata de desfasurare evenimentul înregistrând un flux total de peste 90.000 de oameni.30 de artiști dintre care amintim Delia, Andra, Carla’s Dreams, Irina Rimeş, Antonia, Smiley, Elena Gheorghe, Lidia Buble, Dorian sau The Motans au adus pe scena de la Galați piese care se aud zilnic pe radio ZU.  

Am murit şi am înviat. Forza ZU a umplut un stadion, forța naturii l-a golit printr-o furtună îngrozitoare. Și FORZA ZU l-a umplut din nou. Ne-ați lăsat fără cuvinte. Furtuna e un fenomen natural. FORZA ZU, am aflat azi, e un fenomen supranatural. Vă mulțumim. Sunteți toți în inima noastră!”, au fost cuvintele celor doi prezentatori, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan care comprimă exact ceea ce s-a întâmplat la Forza ZU 2019.