Vestea că Daft Punk se destramă după 28 de ani de existență a căzut ca un trăznet asupra fanilor trupei. Mulți s-au grăbit să-și adauge la colecția personală albume pe care nu le aveau sau chiar obiecte care să le aducă aminte de celebrul duo.

Dacă e ceva care să fie reprezentativ pentru Daft Punk, cu siguranță sunt căștile de roboți pe care le purtau cei doi membri ai trupei aproape la fiecare apariție. Imediat după anunțul că trupa se desparte, fanii au început să caute pe net astfel de accesorii de vânzare. Evident că vânzătorii din online au speculat momentul, iar unii chiar s-au îmbogățit din astfel de vânzări. Un comerciant de pe Etsy a vândut căști care le imită pe cele originale, în valoare de 22.000$ și a declarat că ar fi vândut și mai multe, dacă ar fi avut timp să le confecționeze, cererea fiind extrem de mare. ”Aș fi putut să fac 100.000$. Nu îmi vine să cred, prietenii m-au îndemnat să îmi dau demisia de la job și să mă axez pe afacerea asta. Dar nu îmi oferă nicio garanție”, a spus bărbatul de 37 de ani, care locuiește în Carolina de Nord. 

Fanii care își doresc un accesoriu care să le amintească de trupa Daft Punk încă mai pot găsi pe site-urile din afară o astfel de cască sau o pot face pe comandă. Prețul fluctuează, pentru că cererea este destul de mare în acest moment, iar comercianții speculează acest lucru.