De ce aleg vedetele internaționale vacanțe în Turcia? Care sunt zonele fierbinți unde ai putea zări pe cineva cunoscut? Cum poți să-ți faci și tu o vacanță în Turcia precum o celebritate?

Află ce oferă Riviera turcească în plus față de alte destinații de vacanță, care sunt cele mai cunoscute cluburi și restaurante, dar și plajele paradisiace din Bodrum și de ce vedete precum Ronaldo, Eva Herzigova, Pamela Anderson, Lindsay Lohan sau Mick Jagger aleg Riviera turcească?

Eleganță și lux în Bodrum

foto: Shutterstock

Celebritățile internaționale, fie că e vorba de actori, oameni de televiziune, fotbaliști sau soliști, au câteva preferințe comune când vine vorba de vacanțe. Unii preferă insulele din Bahamas sau insulele izolate din Maldive, alții își aleg vacanțe în Bali ori Indonezia, iar mulți dintre ei aleg vacanțele de lux deloc private, unde petrecerile nu se termină niciodată și centrele spa sunt disponibile 24/7. Extrovertiții pot fi văzuți petrecând în cluburile din Ibiza, de pe Riviera franceză, dar și pe Riviera turcească.

Iar atunci când vine vorba despre un sejur în Turcia, nici un alt loc nu e la fel de plin de vedete pe metru pătrat precum Bodrum. Iahturile se adună cu zecile sau chiar sutele în portul orașului, iar cluburile cu cele mai inedite cocktailuri sunt populate de aceștia. Ba chiar se dau și petreceri private, la care accesul e limitat. Dacă alegi o vacanță în Turcia, nu știi niciodată pe cine s-ar putea să întâlnești.


Ce vedete şi-au petrecut vacanţa în Bodrum

Nu e greu de înțeles de ce orașul de la poalele castelului ridicat în secolul 15 a devenit unul dintre cele mai moderne resorturi turcești. Riviera turcească poate fi o destinație excelentă pentru cluburi și restaurante de lux, dar e totodată un loc fascinant, cu sute de ani de istorie, priveliști răpitoare și apusuri roșiatice care pun capătul fiecărei zile. Pe lângă peisajele de vis, în Bodrum vedetele găsesc cele mai bune plaje, chiar și plaje private unde își pot „parca” iahturile de zeci sau sute de mii de euro.

Pe de altă parte, toate vedetele care ajung într-un hotel în Bodrum nu ratează tratamentele din centrele spa tradiționale turcești, masajele faciale, împachetările și terapia. Așa că acesta ar fi un motiv în plus care ține de înfrumuseţare suficient de bun pentru a le face pe Lindsay Lohan sau Naomi Campbell să îşi rezerve un sejur în Turcia. Și nu e vorba de orice fel de servicii spa, ci de servicii spa pentru toate cele 6 simțuri. Și Pamela Anderson sau Eva Herzigova nu optează doar pentru un masaj de o oră, ci pentru un tratament spa complet, de la masaj oriental sau mediteraneean, tratamente faciale, sedințe de yoga, saună și cure de detoxifiere. Nimic nu lipsește de pe lista ofertantă a acestora.

foto: Shutterstock

Unde se cazează celebritățile în Bodrum

Și pentru că orice poveste orientală e una în care zilele nu se mai termină, vedetele se întorc destul de des în portul din Bodrum. Un alt motiv extrem de important pentru celebrități ține de numărul stelelor de la hotelurile din Bodrum. Printre cele mai grozave resorturi de 5* se numără Mandarin Oriental și Kempinski Hotel Barbaros Bay. Iar atunci când vine vorba despre cazare în Bodrum, ofertele All Inclusive sau pachetele de lux puse la dispoziție pentru oaspeți sau plajele private de aici întrec orice așteptare, lumească cel puțin.

Și când vine vorba despre servicii, vedetele își doresc foarte mult să aibă suficient personal la dispoziție care să le îndeplinească dorințele. Iar atunci când ajungi în Turcia nu trebuie să te îngrijorezi pentru asta, pentru că nu o să te plângi niciodată de personalul care are grijă de tine în vacanță ori de numărul modest al chelnerilor din restaurant. Iar resorturile de 5* au sute de angajați care îți rezolvă dorințele sau cerințele aproape înainte de a le spune. Cam așa arată cazarea în Turcia într-un paradis al miliardarilor, dar nu numai. Prețurile în resorturile de 5* stele din Turcia nu sunt exorbitante, și pot fi accesate de familiile care vor să investească într-o vacanță de neuitat.

Alte criterii importante în resorturile de lux sunt varietatea și confortul din zonele de relaxare. Hotelul Mandarin Oriental și Kempinski Hotel au grădini private și priveliștide vis spre Marea Egee, dar și tratamente spa de lux. Așa că nici nu știi unde să te relaxezi, pe plajă, la spa sau într-o grădină privată printre copaci și zeci de flori. Fiecare dintre hoteluri are o plajă privată marcată cu steag albastru, culoare oferită doar plajelor paradisiace, dar și numeroase magazine de designer unde vedetele își fac provizii din ultimele haine aduse direct de pe podium. De fapt, nu e vorba despre niște simple hoteluri sau resorturi de lux, ci de spații elegante care seamănă, mai degrabă, cu mici palate în miniatură. Kempinski e somptuos și elegant, cu o aură clasică, iar Mandarin Hotel e la fel de grandios, dar are un aspect modern. Așadar,e un singur cuvânt care poate caracteriza o ședere în aceste resorturile turcești: perfecțiune.

Cluburile și restaurantele preferate de vedete

Cu siguranță, cel mai cunoscut club din Bodrum e cel condus de Jade Jagger, fiul lui Mick Jagger, locul favorit al vedetelor care ajung în Bodrum. Restaurantul și Grădina secretă de la Halikarnas, care păstrează numele din antichitate al vechiului oraș Halicarnassus, sunt chiar pe malul Mării Egee, și se remarcă prin eleganță și stil.

foto: Shutterstock

Clubul Halikarnas e cotat printre cele mai bune cluburi din lume și a fost deschis în urmă cu mai bine de 25 de ani. Pe lângă vedetele care îi calcă pragul, petrecerile care se țin acolo vin la pachet cu proiecții 3D, show-uri de lumini și coreografii ca-n Las Vegas. Bucătarul șef de la Halikarnas e francez, cum altfel, iar cei care se ocupă de entertainmentau un background impresionant, de la producții Disney până la show-uri de modă pentru designeri celebri cum sunt Jean Paul Gautier și Gourounlian. De-a lungul timpului, vedete mari din lumea internațională au petrecut aici, printre ele Pamela Anderson și Mick Jagger.

Un al doilea club la fel de cunoscut în Bodrum, dar și în agendele vedetelor, e Flavio Briatore’s Billionaire Club, și așa cum spune și numele său, localul e pentru cei faimoși și cu foarte mulți bani. Oricum, locul e o zonă de distracție pentru vedetele care vin la Bodrum cu yachtul sau cu avionul privat. Dar nu numai.

Clubul miliardarilor deschis de Flavio Briatore în Bodrum e celebru în întreaga lume și apreciat de vedete și de oamenii foarte bogați de pretutindeni. Pe lângă clubul din Bodrum, Briatore deține cluburi de lux în Istanbul, Monaco, Sardinia și Dubai. Așa că oriunde ai alege să îți petreci vacanța de vară, ai putea să intri și tu, cel puțin pentru o noapte, în lumea oamenilor foarte bogați și lipsiți de griji. Pe la Clubul din Bodrum au trecut Cristiano Ronaldo, Eva Herzigova, dar și oameni cu sânge albastru, precum Ducesa de Cornwall și chiar Prințul Charles. Iar dacă cei bogați vor să vină la petrecere cu iahtul privat, pot face acest lucru, pentru că la clubul miliardarilor nu parchează doar taxiuri, ci și iahturile și bărcile personale. Portul clubului poate găzdui până la 700 de ambarcațiuni.

De ce să alegi și tu vacanțe în Turcia?

După gala vedetelor și a opțiunilor lor de vacanță în Turcia, poate te gândești că nu ți-ai permite nicicând o vacanță în Bodrum vara, caz în care ai fi foarte departe de adevăr. Sejururile în Bodrum pentru turiștii români pornesc de la 450 euro pentru 7 nopți și pot ajunge până aproape de 1.000 euro pentru un sejur în Turcia petrecut la un resort premium de 5*. Partea bună e că într-o asemenea vacanță ai șanse mari să te întâlnești cu o vedetă. Iar dacă nu vrei neapărat o vacanță printre staruri internaţionale, ci preferi zonele unde se adună turiști din întreaga lume, Riviera turcească înseamnă mult mai mult decât Bodrum, și te poți uita și la ofertele în Antalya, care nu sunt în niciun caz de lepădat.

Acum știi că trebuie să mergi la Halikarnas pentru a bea un pahar de vin cu un actor de cinema sau pentru a-l cunoaște pe fiul lui Mick Jagger care deține restaurantul. Și chiar dacă nu vrei să trăiești ca o vedetă în Bodrum și nu petreci în fiecare seară în cluburile miliardarilor, te poți bucura de aceleași locuri extrem de frumoase și poți admira iahturile de sute de mii de euro care vin și pleacă din port. Bodrum e un loc de vis, dar  e de văzut și de experimentat la pas. O să înțelegi și tu de ce e atât de special.