După 28 de ani în care au cucerit topurile cu muzica lor, băieții de la Daft Punk au anunțat că se despart. Vestea a căzut ca un trăznet peste fanii trupei, atunci când au văzut filmulețul de ”adio”. 

Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo, cei doi băieți de la Daft Punk, și-au anunțat fanii prin intermediul unui filmuleț că trupa se desparte. Clipul de opt minute, intitulat ”Epilogue”, conține secvențe din filmult ”Electroma”, realizat de Daft Punk în 2006. Secvența prin care au ales să le dea vestea fanilor este una în care cei doi membri ai trupei merg prin deșert îmbrăcați în costumele lor celebre de roboți, își iau adio, iar apoi unul dintre ei se autodistruge. 

Băieții de la Daft Punk cântau împreună din 1993, iar piesele lor au ajuns să fie cunoscute în toată lumea. Fanii muzicii electronice și nu numai țin minte și acum hituri precum ”Around The World”, ”One More Time” sau mai recentul ”Get Lucky”. Trupa a lansat ultimul album în 2013, iar un an mai târziu a câștigat un premiu Grammy cu el. În 2016, au colaborat cu The Weeknd pentru piesele ”Starboy” și ”I Feel It Coming”, dar nu au mai lansat melodii proprii. 

Thomas și Guy-Manuel au fost mereu extrem de discreți și rar au apărut în public fără să poarte celebrele accesorii de roboți care le acopereau fața. ”Nu suntem performeri, nu suntem modele - nu ar fi deloc plăcut pentru oameni să ne vadă trăsăturile. Dar roboții sunt interesanți pentru oameni”, a spus, la un moment dat, Guy-Manuel pentru revista Rolling Stone.