Băieții de la BTS, au ajuns, fără voia lor, în centrul unui scandal uriaș. Un moderator de radio din Germania a comparat trupa sud-coreeană cu virusul Covid și a scandalizat opinia publică. 

Prestația băieților de la BTS la MTV Unplugged le-a adus numeroase laude, dar și câteva critici. Una dintre cele mai vocale și mai dure a fost cea a unui moderator de radio pe nume Matthias Matuschik, care a criticat în termeni duri faptul că BTS a făcut un cover după o melodie a trupei Coldplay, numind prestația ”o catastrofă, o blasfemie”, în direct la radio. Moderatorul nu s-a oprit aici și a continuat: ”Dragi adolescenți care ascultați, vă rog să nu vă simțiți ofensați, dar personal, cred că BTS este... precum SARS. Este o prescurtare de la un virus pentru care sperăm să avem un vaccin în curând”. El a mai spus că băieții de la BTS merită să fie trimiși pentru 20 de ani în Coreea de Nord, pentru că au îndrăznit să cânte melodia celor de la Coldplay.

Declarația a scandalizat internetul și multă lume a condamnat-o, nu numai fanii BTS. Cei mai mulți au catalogat spusele moderatorului drept o declarație profund xenofobă și rasistă, care nu are legătură cu preferințele muzicale. Chiar dacă moderatorul și-a închis ulterior contul de Instagram, iar postul de radio unde lucrează a transmis scuze publice, rețelele de socializare s-au umplut de reacții împotriva lui.