După ce a devenit cunoscut în toată lumea, The Weeknd a luat o decizie surprinzătoare. Vrea să renunțe la muzica comericală și se întoarce la sound-ul underground.

Artistul canadian a anunțat că lucrează la următorul său album, care va suna complet altfel. Noile piese nu vor mai urma rețeta hiturilor sale de succes, care combinau elemente pop, R&B și Hip-Hop, ci vor fi dark R&B. „Nu voi mai lansa muzică de ascultat ziua. Următorul meu album e pentru fanii hardcore, cei care au fost acolo din prima zi.”, a spus artistul într-un interviu pentru urbanislandz.com. 

COOL! Videoclipul ăsta a depășit 1 MILIARD de vizualizări pe Youtube în 3 luni de la lansare

De asemenea, surse din anturajul lui The Weekend susțin că artistul „s-a scârbit de muzica pop, pe care casa de discuri i-a impus-o în ultimii ani"

The Weeknd a dat lovitura pe piața muzicii comerciale după ce a lansat "Earned It", o piesă inclusă pe coloana sonoră a filmului "Fifty Shades of Grey" și extrem de apreciată de către public. Melodia i-a adus pentru prima oară în carieră pe locul 1 în topul celor mai HOT piese R&B și Hip Hop și locul 9 în TOP 10 artiști în clasamentul Billboard.