The Chainsmokers nu au nevoie de prea multe introduceri. Cei doi DJ au cucerit întreaga planetă cu piesele lor. „Don't let me down”, „Closer” sau „Something just like this” sunt doar câteva dintre hiturile care au înscris miliarde de vizualizări pe Youtube. Fix când erau în plină ascensiune, cei doi au luat decizia de a dispărea din planul muzical și de abia acum au dezvăluit ce i-a împins să ia această decizie.

Fără doar și poate, nu este deloc ușor să fii lovit din plin de celebritate, iar băieții de la The Chaismokers au simțit asta din plin. Înainte să ia pauza de patru ani, cei doi lansau hit după hot, făceau înconjurul lumii la concerte și filmau videoclipuri pe bandă rulantă. Oricât de mult s-ar fi bucurat fanii lor de asta, pentru ei a fost mai mult decât epuizant.

Astfel, DJ-ii au decis să ia o pauză. În 2018, cei doi au dispărut din industria muzicală, dar se pare că nu au putut sta departe de marea lor pasiune, muzica. The Chainsmokers va reveni anul acesta cu primul lor album după pauză, al patrulea din carieră, dar și cu primul videoclip pentru piesa „High”. Într-o postare pe contul oficial de Instagram, The Chainsmokers au explicat care a fost motivul absenței lor:

„Ne-am fi dorit să lansăm albumul ăsta acum patru ani. În 2019, ne-am simțit un pic pierduți. Doar ce lansasem al treilea album și finalizasem al doilea cel mai mare turneu din State. Am fost mai mul decât recunoscători, dar ne-am simțit copleșiți, așa că am decis că avem nevoue de timp pentru a reflecta și pentru a redescoperi ce ne atrage cel mai mult la acest proiect.

Am fugit în Hawaii cu câțiva prieteni și ne-am permis să nu creăm nimic, dacă asta vrem. Și fix asta am făcut pentru primele zile. Ne trezeam târziu, făceam surf, beam vin, discutam cu orele, ascultam muzica care ne plăcea și râdeam foarte mult. În a patra zi am compus o piesă pe care o veți asculta în curând. Acea piesă a schimbat întreaga traiectorie a excursiei. După asta, am simțit nevoia să creăm.

Nu am mai avut acel sentiment de la începutul carierei. Am petrecut următorii doi ani scriind versuri și ne-am dorit să fie cele mai bune de până acum, mai ales că știam că voi așteptați asta și că meritați din plin.

Acum este gata. Vă mulțumim că ne-ați dat șansa să ne redescoperim pe noi, muzica noastră și de ce ne place să facem asta. Adevărul este că puteam să facem acest album doar acum și de abia așteptăm să-l puteți asculta.”