Instagram se întoarce în timp. Aplicația a pierdut teren în fața TikTok-ului, așa că a decis să facă o serie de update-uri. Dacă vor fi sau nu pe placul utilizatorilor, rămâne de văzut, însă, un lucru este cert. Pe mulți nostalgici îi va trimite cu gândul la MySpace.

Instagramul încearcă din răsputeri să țină pasul cu tendințele. După ce a adoptat funcția de Reels, dar și de Swipe Up pentru toate conturile, un nou update este pe drum. Este vorba despre posibilitatea de a adăuga o piesă favorită la profil, exact așa cum puteai face pe MySpace. Momentan, utilizatorii nu s-au arătat prea încântați ci, mai degrabă, o privesc ca pe o funcție just for fun. Update-ul este încă în faza de testare și nu se știe cât timp va mai trebui să așteptăm după el.

Ba mai mult, aplicația vine cu un update care promite că o anumită categorie de utilizatori se va simți în siguranță. Instagram anunță o serie de schimbări după ce o fostă angajată, Frances Haugen a susținut public faptul că mai marii companiei știau despre efectele negative ale rețelelor de socializare asupra copiilor și nu făceau nimic în acest sens din motive financiare.

La câteva zile după acuzațiile primite, Instagram a anunțat că va introduce funcții noi. Una dintre ele le va semnaliza tinerilor când e momentul să ia o pauză de la social media. Aceștia vor primi o notificare prin care li se atrage atenția că au petrecut prea mult timp pe aplicație. Noile funcții sunt acum în stadiul de testare și urmează să fie implementate în aplicație.