Deși puțini s-ar fi așteptat, Taylow Swift a fost marea câștigătoare a Premiilor American Music Awards. Gala de decernare a avut loc marți seară, la Los Angeles, la Microsoft Theatre. Tay Tay și-a adjudecat nu mai puțin de 4 trofee și a reușit să doboare astfel un record istoric.

Cardi B și Drake au fost favoriții serii, având cele mai multe nominalizări, însă, în cele din urmă, Taylor Swift s-a dovedit a fi vedeta serii. A devenit cea mai premiată artistă la American Music Awards, record deținut anterior de Whitney Houston.

Taylor Swift a câștigat la toate cele  patru categorii la care a fost nominalizată. A fost desemnată "Artistul anului" și a fost premiată pentru "Turneul Anului" (Reputation Tour), "Cel mai bun album Pop/Rock" (Reputation) și "Cea mai bună artistă Pop/Rock".

 

De-a lungul anului, Tay Tay a câștigat 23 de trofee American Music Awards, ceea ce o face cea mai premiată artistă a evenimentului, din toate timpurile. Recordul precedent era deținut de regretata Whitney Houston, cu 22 de premii în palmares.