Fiecare artist are o poveste care merită să fie cunoscută de publicul larg. Mulți dintre cei care domină topurile internaționale au ajuns să cânte dintr-o pură întâmplare. Au fost remarcați de cine trebuie și, cu multă muncă și un gram de noroc, au ajuns idoli pentru milioane de oameni. Este și cazul lui Shawn Mendes, care are o poveste demnă de un film. 

Shawn Mendes a avut o chemare pentru muzică încă din copilărie. Pe vremea când era doar un puști, cânta cover-uri și se acompania cu chitara, iar apoi le urca pe internet. Participa la concursuri muzicale, însă era nevoie de puțin mai mult pentru a deveni cunoscut. Shawn și-a uploadat mai întâi cover-urile pe platforma Vine, unde avea o comunitate destul de închegată de prieteni. Așa se face că a adunat 10.000 de like-uri într-o singură zi la un filmuleț. Apoi a început să le urce pe YouTube și acolo a fost remarcat de oamenii din industria muzicală care și-au dat seama imediat că are potențial. 

În prezent are patru videoclipuri care au depășit un miliard de vizualizări pe YouTube și este cunoscut în toată lumea. Are featuring-uri cu Justin Bieber și cu iubita lui, Camila Cabello, și continuă să compună melodii sensibile pentru fanii lui.