Acum are miliarde de vizualizări pe YouTube, este unul dintre cei mai în vogă artiști și compune piese atât pentru el, cât și pentru alții. Dar în spatele artistului Ed Sheeran se ascunde o poveste de viață pe care puțini o cunosc. 

La 4 ani, a început să cânte cu vocea și la chitară. Părinții nu prea l-au lăsat la TV și i-au interzis jocurile video. A avut, în schimb, acces la o mulțime de cărți și albume de artă. Școala a fost un coșmar pentru el, din cauză că a fost victima bullyingului. Era un tip timid, roșcovan, urâțel și, pe deasupra, bălbâit, așa că asta l-a transformat în victimă sigură a colegilor mai mari.

La 16 ani a renunțat la școală pentru a-și urma visul - acela de a face muzică. Lucrurile nu au mers la început, așa că s-a trezit singur, dormind prin trenuri și ducându-și existența de pe o zi pe alta. 3 ani de zile nu a avut unde locui și abia avea ce mânca. 

Soarele a răsărit și pe strada lui la un moment dat. Una dintre melodiile sale a ajuns pe locul 2 în iTunes, astfel că până la sfârșitul anului, albumul lui s-a vândut în 800.000 de exemplare. Restul e poveste, o poveste de succes pe care Ed Sheeran continuă să o scrie din ce în ce mai bine. Anul trecut a devenit tătic pentru prima dată, așa că putem spune că și pe plan personal îi merge bine. Recent, a devenit sponsor pentru o echipă de fotbal din Marea Britanie. Nici pe plan muzical nu a stat degeaba: în pandemie a lucrat la un nou album, pe care se pregătește să îl lanseze anul acesta.