Nu mai e niciun dubiu că Ed Sheeran se pricepe să compună muzică sensibilă. A cucerit milioane de inimi cu ”Perfect”, melodia care a devenit piesa preferată a englezilor, din toate timpurile, potrivit unui sondaj. 

Și nu doar a englezilor, pentru că o mulțime de cupluri din întreaga lume au ales-o pentru dansul mirilor, de când a fost lansată. Melodia de un miliard de ascultări pe YouTube este inspirată din povestea de dragoste a lui Ed Sheeran cu Cherry Seaborn, probabil de aceea este atât de sensibilă și a avut atâta priză la public.

Dar uite și alte lucruri pe care, probabil, nu le știai despre melodia perfectă lansată în urmă cu o jumătate de an:

A fost prima piesă pe care a compus-o pentru albumul ”Divide”, dar a așteptat câteva luni bune ca să o lanseze. 

Inspirația i-a venit în timp ce se afla în Ibiza, în vizită la James Blunt, și asculta o melodie de la Future. ”Am rezervat studioul pentru ziua respectivă. Până la finalul zilei, melodia era gata. Am știut că va fi ceva special”.

Și-a dorit ca ”Perfect” să fie cea mai tare piesă de dragoste din cariera lui: ”Mi-am dorit să o compun singur, iar oamenii să mă regăsească în ea atunci când o ascultă. Mi-am dorit să fie mai bună decât ”Thinking Out Loud”, pentru ca piesa asta să poată să mă definească”. A cam reușit, nu-i așa?

Fratele lui, Matthew Sheeran, a lucrat la orchestrație. A fost ultima dorință a bunicii lor: să-i vadă lucrând împreună înainte de a muri. Și i-au îndeplinit-o.

Videoclipul, filmat pe o pârtie de ski din Austria, a fost în topul preferințelor englezilor la capitolul clipuri de Crăciun. Ulterior, piesa a dominat topurile din 18 țări.