O pereche de pantofi sport aparținând lui Kanye West a fost scoasă la licitație, iar suma depășește, ține-te bine, un milion de dolari. Este vorba despre un model Nike Air Yeezy 1, iar suma propusă reprezintă un record în domeniu.

Una dintre cele mai renumite case de licitații scoate la vânzare pantofii sport ai lui Kanye West. Potrivit AFP, prețul pentru perechea de Nike Air Yeezy este de un milion de dolari, iar vânzarea va fi una privată. Asta înseamnă că suma pentru care vor fi vânduți va rămâne necunoscută, la fel și identitatea cumpărătorului. În cazul în care acesta decide să facă publice detaliile, lucrurile se schimbă. Perechea de pantofi sport care a ajuns la acest preț astronomic este prima pereche din colecția Yeezy care a fost prezentată în public. Este vorba despre niște pantofi sport de culoare neagră, pe care Kanye West i-a purtat la gala premiilor Grammy, în 2008. 

Modelul Yeezy Air 1 a fost lansat în ediție limitată în 2009, fiind urmat de modelul 2, în 2012. Un an mai târziu, Kanye a încheiat colaborarea cu Nike, din cauză că parteneriatul nu îi aducea suficienți bani. Câțiva ani mai târziu, Kanye s-a asociat cu Adidas, iar colaborarea lor a fost un succes. Numai în 2020 a generat venituri de 1,7 miliarde de dolari, potrivit surselor bancare americane. 

Cea mai scumpă pereche de pantofi sport care s-a vândut până acum este un model de Nike Air Jordan 1, iar cumpărătorul a plătit 615.000$, în cadrul unei licitații organizate în luna august, anul trecut.