Shakira are probleme cu legea în Spania și este la un pas să fie dată în judecată, după trei ani de investigații și adunat probe. Artista ar fi ”omis” să plătească taxe și impozite către statul spaniol, în valoare de 14,5 milioane de euro. 

Probleme Shakirei cu legea nu sunt o noutate, însă oamenii legii sunt gata să facă pasul pentru ca statul spaniol să-și recupereze banii pe care Shakira îi datorează. Procurorii din Barcelona au deschis un proces pe numele artistei și o acuză că, între 2012 și 2014 nu și-a plătit dările către statul spaniol, deși locuia acolo cu iubitul ei, Gerard Pique. Artista s-a apărat și a argumentat că în acea perioadă locuia în Bahamas, acolo unde avea și reședința fiscală, și că venea în Spania doar în vizită. Avocații ei au arătat că mare parte din veniturile realizate în 2014 au provenit dintr-un turneu mondial, așadar artista a fost plecată din țară mai mult de șase luni în acel an. 

Care-i care? Shakira și-a găsit sosia pe Instagram. Cât de mult seamănă cele două?

Procurorii, pe de altă parte, spun că au adunat destule probe împotriva cântăreței pe durata anchetei și că au motive să o cheme în instanță. Judecătorii au admis dosarul de chemare în judecată, dar cel mai probabil avocații Shakirei vor ataca decizia, pentru a evita un proces în urma căruia artista ar putea fi trasă la răspundere pentru evaziune fiscală.