Judecătorul James R. Brandlin îl condamnase iniţial pe Chris Brown la un an întreg de închisoare, dar i-a redus pedeapsa la doar 131 de zle.

Chris a fost acuzat toamna trecută când a avut o răfuială cu bodyguard-ul său în faţa unui hotel din Washington. Procesul a fost amânat până în luna iunie, însă a recunoscut că a încălcat termenii eliberării condiţionate pentru condamnarea din 2009, când a agresat-o pe Rihanna, pe atunci iubita sa.

Bodyguard-ul Christopher Hollosy, a fost condamnat în aprilie pentru altercaţia din septembrie, dar cel mai probabil va face recurs.

Chris Brown se află în arest din luna martie, când a fost dat afară din programul de reabilitare din Malibu, California, unde era tratat pentru comportament bipolar, stres post-traumatic şi consum de substanţe ilegale.

Vineri, judecătorul a decis ca Brown să meargă la psihiatru de două ori pe săptămână, să-şi termine orele de muncă în folosul comunităţii şi să nu mai consume marijuana medicinală. De asemenea, i-a prelungit perioada de eliberare condiţionată până pe 23 ianuarie 2015.

Cu toate astea, avocatul lui Chris, Mark Geragos,  susţine că acesta ar putea fi eliberat înainte de termen şi să părăsească închisoarea chiar săptămâna asta.