The Weeknd scrie istorie în muzică și devine primul artist de origine canadiană care atinge o cifră-record de stream-uri pe Spotify. Piesa care i-a adus recordul este ”Blinding Lights”, lansată în urmă cu un an. 

The Weeknd poate spune că a dat lovitura cu albumul ”After Hours”, lansat în 2020. Una dintre piesele incluse pe album a devenit însă preferata fanilor și a reușit să adune aproape un miliard de vizualizări și ascultări pe YouTube și să seteze un record absolut pe Spotify. Este prima melodie lansată de un artist canadian care a atins pragul de 2 miliarde de stream-uri. 

La nivel mondial, melodia se află pe locul patru în clasamentul general al Spotify, fiind depășită doar de ”Dance Monkey” de la Tones and I (2.1 miliarde), ”Rockstar” a lui Post Malone (2.12 miliarde) și ”Shape Of You” de la Ed Sheeran (2.7 miliarde). 

Canada este bine reprezentată din punct de vedere muzical pe Spotify, pentru că și Drake se laudă cu cifre frumușele. Rapper-ul a reușit să adune 500 de milioane de stream-uri în prima lună din 2021, iar melodia ”One Dance” mai are foarte puțin până să atingă și ea pragul de 2 miliarde de ascultări. Cam tari canadienii, nu? Justin Bieber, tu ce ”coci”?