În ultimele zile, o scrisoare semnată de mai mulți artiști de la noi și adresată Ministerului Culturii a împărțit online-ul în două. Artiștii nu au stat prea mult pe gânduri și, acolo unde a fost nevoie, au oferit explicații pentru acțiunea lor.

Artiștii cer Guvernului includerea într-un program special care să le asigure un venit sigur în această perioadă. Peste 30 de artiști au semnat această scrisoare, iar printre nume regăsim pe ADDA, MIsha, Delia, Tudor Chirilă, EMAA, DJ Project, Carla's Dreams, The Motans și mulți alții. În timp ce unii fani sunt de acord cu inițiativa artiștilor, alții au început să îi critice.

Delia a urmat exemplul colegei de breaslă, ADDA și a simțit nevoia să își justifice acțiunea în fața fanilor care au criticat-o pentru mișcarea făcută. Artista a conștientizat că aceasta este o perioadă dificilă care nu a afectat doar oamenii de pe scenă, ci și oamenii din spatele scenei.

”NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentiști, dansatori, sunetiști, tehnicieni, despre oamenii nevăzuți din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

Nu o să raman indiferentă doar pentru că nu sunt la limita de jos a existenței. E absolut NORMAL să susțin o asemenea petiție pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăși această perioadă.”, a fost mesajul artistei.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Delia (@delia)