Ieri, Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. O întreagă lume o plânge acum pe cea care a fost Suverana Marii Britanii. Sute de mii de mesaje de condoleanțe au umplut internetul, de la figuri oficiale, până la cei mai mari artiști.

Lady Gaga sau Madonna pot spune că sunt norocoase. Artistele au avut ocazia să se întâlnească cu Regina Elisabeta, ba chiar să dea mâna cu ea. Majestatea Sa a participat la anumite evenimente la care a dat în nas în nas cu artiști celebri. Toți au fost extrem de emoționați, dar și de onorați că li s-a întâmplat un astfel de eveniment.

A fost o noapte de neuitat pentru Madonna atunci când s-a întâlnit cu Regina Elisabeta. „Madame X” și Suverana au participat, în noiembrie 2002, la premiera filmului „James Bond: Die another day”. Madonna a exersat mult timp reverențele pentru Regină, iar atunci când a ajuns în fața ei, a ținut să-i spună că una dintre piesele de pe coloana sonoră a filmului îi aparține.

Lady Gaga a dat și ea nas în nas cu Regina în 2009, la The Royal Variety Performance în Blackpool.

Barbra Streisand a întânit-o pe Regina Elisabeta în 1975, la premiera filmului „Funny lady”.

Elton John, Cliff Richard, Shirley Bassey, Tom Jones and Paul McCartney au văzut-o pe Suverana Anglia cu ocazia Jubileului de Diamant din 2012.

În 2016, Rod Stewart a fost decorat de către Regina Elisabeta pentru meritele pe care le-a adus în industria muzicală, dar și datorită acțiunilor caritabile.

Spice Girls a cântat special pentru Regina Elisabeta

Fetele de la Spice Girls au avut ocazia să o vadă pe Regina Elisabeta la Royal Variety Performance pe 1 decembrie 1997. Atunci, special pentru suverană, artistele au cântat „Tto Much” and „Who Do You Think You”, la Victoria Palace Theatre.

Jeff Beck, Eric Clapton, Jimmy Page și Brian May au dat mâna cu Majestatea Sa în 2005, cu ocazia unui eveniment dedicat performanțelor din industria muzicală britanică.

Enrique Iglesias și Regina s-au întâlnit în cadrul Royal Variety Performance la Empire Theatre, din Liverpool, pe 3 decembrie 2007.