One Direction a fost una dintre cele mai iubite trupe din toate timpurile și a fost formată din Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Liam Payne și Louis Tomlinson, dar se pare că Zayn nu și-a dorit să facă parte din această trupă niciodată.

Liam Payne a povestit într-un interviu faptul că Zayn le-a spus la un moment dat faptul că el nu și-a dorit să facă parte din One Direction, doar că mama lui l-a obligat să meargă la audiții. Lui nu i-a plăcut, îi plăcea să facă muzică, nu să fie pe scenă, iar acest lucru s-a văzut în timp. 

"Viața mea cu One Direction a fost ceva incredibil, mai mult decât mi-aş fi putut imagina vreodată, dar după cinci ani simt că e momentul potrivit să părăsesc trupa. Vreau să îmi cer scuze fanilor dacă am dezamăgit pe cineva, dar trebuie să ascult ce îmi spune inima. Plec pentru că vreau să fiu un tip normal de 22 de ani care poate să se relaxeze şi să aibă o viață privată normală. Ştiu că am patru prieteni în Louis, Liam, Harry şi Niall, iar ei vor forma cea mai tare trupă din lume.", spunea pe atunci Zayn.